Najnovije

DOGOVARALI SE PROTIV SRBA: Veselji razgovarao sa najvećim šiptarskim lobistom, a on poručio da Srbija mora da prizna Kosovo!

Predsednik Skupštine tzv. Kosova, Kadri Veselji razgovarao sa kongresmenom Eliot Endželom, koji je najpoznatiji albanski lobista u SAD.

Eliot Endžel i Kadri Veselji (Foto: kuvendikosoves.org)

Tokom ovog sastanka, kako piše u saopštenju, razgovarali su o bliskoj saradnji između Prištine i Vašingtona, političkim dešavanjima, jačanju međunarodnog subjektiviteta tzv. Kosova, američkoj podršci u ovom procesu i evroatlantskoj perspektivi.

Veselji je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio kongresmenu Endželu na njegovoj dugoj posvećenosti koju je pružao Kosovu.

Kongresmen je rekao da će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju Kosovo u svim procesima koji su pred njim.

Endžel je rekao da Evropska unija treba da preduzme brze korake ka liberalizaciji viznog režima za građane Kosova i da radi zajedno sa Kosovom u procesu evrointegracija.

On je takođe rekao da Srbija treba da prizna nezavisnu i suverenu državu Kosovo, navodi se u saopštenju Skupštine tzv. Kosova.

Na ovom sastanku, takođe su govorili o inicijativi Veseljija, koji je poznat kao "Gospodar Kosova", za uspostavljanje suda o "genocidu i zločinima koje je Srbija počinila na Kosovu".

Endžel je rekao da kriminalci moraju odgovoriti za sve zločine počinjene nad civilnim stanovništvom tokom rata na Kosovu.

Vučić razgovarao s vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA