Najnovije

SA OVOM OPREMOM BIĆE NEUNIŠTIVI: Na ruskim tenkistima primećen novi zaštitni komplet! Nije ni čudo što su Ameri zadrhtali!

Radi se o produktu kompanije „Armokom“ koji nosi oznaku 6B48 „Ratnik-ZK“. NJegova osnovna namena je povećanje balističke zaštite tenkovske posade od fragmenata eksplozije unutar oklopnog vozila, zatim od otvorenog plamena, izuzetno visoke temperature, kao i za zaštitu zglobova nogu i ruku od mehaničkih oštećenja.

Zaštitna oprema "Ratnik-3k" (Foto: jutjub)

Sistem zaštite 6B48 „Ratnik-ZK“, je za tenkiste razvio Centar za razvoj specijalnih super-otpornih materijala „Armokom“. Komplet je namenjen zaštiti posade od fragmenata eksplozije unutar oklopnog vozila, zatim od otvorenog plamena, izuzetno visoke temperature, kao i zaštitu zglobova nogu i ruku od mehaničkih oštećenja. U zaštitnoj strukturi pancira se nalazi hibridni sloj koji se sastoji od tradicionalne balističke tkanine u kombinaciji sa polimerskim aramidnim vlaknima.

U sastav komleta 6B48 „Ratnik-ZK“ ulazi :

Protiv-parčadna zaštita za telo – Pancir

Balistički zaštitni šlemafon

Vatrootporni kombinezon (letnji i zimski)

Balističke karakteristike pancira su takve da on može da zadrži fragmente eksplozije koje lete brzinom od 550 m/sek. NJegova površina se rasprostire na 45 dm2,a ukupna masa ne prelazi 3,20 kg. Pored njega tu se nalazi i balistički zaštitni šlemafon. On štiti glavu od fragmenata eksplozije koji lete brzinom od 630 m/sek. NJegova masa ne prelazi 1,92 kg. I na kraju tu se nalazi kombinezon koji u potpunosti pokriva telo tenkiste. NJegove karakteristike su takve da može da izdrži otvoren plamen u trajanju od 15 sekundi, a koji se javlja usled proboja oklopa (kumulativni mlaz) i požara unutar tenka. Ovo vreme je sasvim dovoljno da se posada pribere od udara, i da napusti uništeno borbeno vozilo.

Po mišljenju vojnih eksperata, masovna primena ove uniforme će u daljoj eksploataciji otkriti njene eventualne nedostatke koji će se u hodu ispravljati, čime će se dobiti jedna savršena zaštitna uniforma koja će dramatično povećati stepen preživljanja tenkovskih posada.

Kako je ruski ekspert dokazao američke laži o S 400, pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA