Najnovije

ŠEF KANCELARIJE TVRDI: "Angela Merkel je dobro, namerava da odsluži ceo mandat"

Kancelarka Angela Merkel je dobrog zdravlja i namerava da odsluži ceo mandat do 2021. godine u koaliciji sa saveznicima iz Socijaldemokratske partije, izjavio je danas Rojtersu šef njene kancelarije Helge Braun.

Angela Merkel (Foto: Jutjub)

Merkel koja je napunila 65 godina, imala je poslednjih nedelja nekoliko napada drhtavice na javnim ceremonijama, što je pokrenulo spekulacije o njenom zdravstvenom stanju, dok ona insistira na tome da je "dobro".

Braun je rekao da je kancelarka dobrog zdravlja i da je sposobna da odradi ceo mandat, do saveznih izbora zakazanih za 21. oktobar 2021. godine

U javnosti se četvrti mandat Angele Merkel dovodi u pitanje zbog njenih napada drhtavice i mnogi se pitaju da li će se socijaldemokrate povući iz vladajuće koalicije, koju mnogi članovi te levo orijentisane stranke žele da napuste.

Braun ipak očekuje da će socijlademokrate ostati u koaliciji sa konzervativnim blokom Angele Merkel, Hrišćansko-demokratskom unijom.

On je rekao da ne veruje da će Socijaldemokrtaska partija okrenuti leđa u trenutku kada nemačka vlada mora da se pozabavi Bregzitom i da pomogne oblikovanju evropske budućnosti kada naredne godine preuzme predsedavanje Evropskom unijom.

Pentagon šalje još 2.100 vojnika na južnu granicu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA