Najnovije

ZOVU IH LETEĆI TENKOVI: A najbolje od svega je što ih Putin uskoro šalje Srbiji! (VIDEO)

Na državnom tv-kanalu Rusija-1 prikazan je proces sklapanja vojno-transportnih helikoptera Mi-17V-5 koji su namenjeni opremanju Vojske Srbije. Pored ovih helikoptera srpska vojska je nabavila i helikoptersko udarno odeljenje koje se sastoji od „letećih tenkova“ Mi-35M.

Vojno-transportni helikopter Mi-17V-5 (Foto: jutjub)

Državni tv-kanal Rusija-1 emitovao je video-reportažu posvećenu najnovijim dostignućima ruskog vojno-industrijskog kompleksa. Na njemu su se našli i kadrovi na kojima se vidi kompletiranje vojno-transportnih helikoptera Mi-17V-5 koji se rade po narudžbi koja je došla iz Srbije.

Mi-17V-5 predstavlja savremeni višenamenski vojno-transportni helikopter namenjen prevozu ljudstva, a takođe i tereta, i to kako u prostoru unutar kabine tako i na spoljnim nosačima. Pored toga ovaj helikopter može da se primeni i u klasičnim borbenim misijama, jer je osposobljen da nosi i ubojna sredstva. Letelicom upravlja 3 člana posade.

NJegova ukupna nosivost iznosi i do 4,500 kg tereta. Može da transportuje do 36 putnika, ili 24 vojnika sa punom ratnom opremom. Takođe, u operacijama evakuacije ranjenika na nosilima, može da primi do 12 teško povređenih vojnika.

Pogonska grupa se sastoji iz dva turbo-elisna motora Klimov VK-2500 koji generišu izlaznu snagu od 2700ks. Ovi motori obezbeđuju da helikopter pod punim teretom dostigne brzinu od 262 km/č. Kapacitet rezervoara i ekonomičnost motora omogućavaju helikopteru praktični dolet i do 700km. Ovi helikopteri se nalaze u naoružanju 890.mešovite eskadrile „Pegazi“, koja se nalazi u sastavu 204. vazduhoplovne baze koja je bazirana na aerodromu Batajnica.

Kakav savez stvaraju Putin i Makron, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA