Najnovije

MERKELOVA OPLELA PO ŠIPTARIMA: Nadvili su se tamni oblaci! Za sve su krive takse na srpsku robu!

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je da su se tamni oblaci nadvili nad dijalogom Beograda i Prištine nakon što su kosovske vlasti uvele takse na srpsku robu.

Nemačka kancelarka Angela Merkel (Foto: Jutjub)

Merkel je, u razgovoru sa dopisnicima u Berlinu, naglasila da Nemačka ima veliki interes za evropsku integraciju “Srbije i Kosova”, da se na tom putu napreduje, ali, kako je podvukla, za to je potrebno obnoviti dijalog Beograda i Prištine.

“Takse su dovele do nazadovanja, a ne napretka”, rekla je Merkel, podsetivši da je o tome razgovarala sa liderima Beograda i Prištine na ranijem sastanku u Berlinu.

“Moramo sada videti kako da obnovimo dijalog. Razgovarala sam sa Aleksandrom Vučićem, Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem. Još nema napretka po ovom pitanju. Ponudili smo sastanak u Parizu i još je neophodno raditi na tome”, poručila je nemačka kancelarka.

Merkel je izjavila da je spremna da nastavi da radi kao kancelar nakon napada drhtavice koje je imala, kao i da se nada da će uživati u životu nakon što odsluži čevrti i poslednji mandat do 2021. godine.

“Mogu da obavljam ovu ulogu. Kao osoba, imam jak lični interes za moje zdravlje i kao što sam rekla, 2021. godina je godina završetka mog političkog rada. Ali nadam se da će biti života i posle politike", rekla je Merkel

Upitana kako se oseća, ona je rekla da je dobro.

Pročitajte OVDE zašto je na sav glas grmeo Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA