Najnovije

OVAJ POTEZ MOŽE DA DOVEDE DO SVETSKOG RATA! Totalna uzbuna od istoka do zapada! Rusi gađani američkim raketama! Svi na noge!

Pobunjenici džihadista koji su napali vazduhoplovnu bazu Hmeimim u jugozapadnoj Latakiji navodno su koristili rakete iz SAD-a, objavila je u petak ruska publikacija, pozivajući se na zvaničnike i izvještaje društvenih medija.

Lansiranje raketa (Foto: army. mil)

Izvori su naveli da je napad izvršen noću, dok je jedna od raketa pala u blizini ruskog vojnog objekta, ali u ovom trenutku ni informacije ni činjenice napada na rusku vojnu bazu "Hmeimim" nije komentarisala ruska strana.

Uzimajući u obzir činjenicu da ako su rakete “zemlja-zemlja” koje su proizvele Amerikanci zapravo korištene za napad na rusku vazdušnu bazu Hmeimim, to izaziva ozbiljnu zabrinutost, posebno imajući u vidu da je Rusija prethodno optužila Sjedinjene Države da su uključene u napadu na rusku vojnu bazu.

Prošle sedmice, džihadski pobunjenici su koristili bespilotne letelice kako bi pokušali da bombarduju bazu Hmeimim u blizini obalnog grada DŽableh, ovaj napad je navodno odbijen od strane ruskih oružanih snaga.

Kako Sirijci i Rusi rade zajedno da bi pobedili džihadiste, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA