Najnovije

OSTALI SAMO DUGMIĆI: Specnaz DNR uništio američki „Hamer“ (FOTO)

Na internet resursima se pojavile fotografije uništenog oklopnog automobila „Hamer“, koga je pogodila protivtenkovska vođena raketa ispaljena sa pozicija Vojske DNR.

Izgoreli Hamer (Foto: bog-rata. com)

Predstavnici ukrajinske vojske koja deluje na prostoru Donbasa su upoznali medije, da je juče u rejonu sela Vadjano koje se nalazi nedaleko od prve linije fronta, uništeno jedno oklopno vozilo „Hamer“ prilikom izvođenja redovnog zadataka. Oni su naglasili da je napad izvršen protivtenkovskom raketom koja je ispaljena sa pozicija koju kontroliše Vojska DNR.

Sa druge strane komanda Vojske DNR je demantovala ovu informaciju napomenuvši da njihove jedinice nisu dejstvovale vođenim protivtenkovskim raketama na ovom delu fronta. Oni su rekli da je vozilo očigledno naletelo na sopstenu protivtenkovsku minu, od čije detonacije se prevrnulo na krov (vidi foto).

Prema prvim informacijama uništeno je oklopno vozilo koje je u sklopu pomoći ukrajinskoj vojsci (borba protiv „ruske agresije“) došlo iz SAD. Ovo vozilo je bilo u sastavu 36. brigade mornaričke pešadije ukrajinske armije. Prilikom napada na ovo vozilo poginula su dva ukrajinska vojnika.

Ukrajina ponovo na ivici rata! Više o tome OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA