Najnovije

TRAMP POLUDEO KADA JE SAZNAO DA JE IRAN PREŠAO OGRANIČENJE ZALIHA OBOGAĆENOG URANIJUMA: Znaju šta rade, igraju se vatrom!

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se Iran "igra vatrom" nakon što je Teheran objavio da je probio ograničenja zaliha obogaćenog uranijuma predviđena sporazumom Teherana sa svetskim silama.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Tramp je, na pitanje novinara da li ima poruku za Teheran, odgovorio da nema, ali da Iran "zna šta radi" i da se "igra vatrom", preneo je Rojters.

Međunarodna agencija za atomsku energiju potvrdila je juče da je Iran probio ograničenja zaliha obogaćenog uranijuma predviđena nuklearnim sporazumom.

Prethodno je iranski ministar spoljnih poslova Mohamed DŽavad Zarif izjavio da su premašena ograničenja zaliha obogaćenog uranijuma ustanovljena sporazumom iz 2015. godine.

Prema sporazumu, Iran se obavezao na ograničenje od 300 kilograma obogaćenog uranijuma, prenela je agencija AP.


Zarif je na novinarsko pitanje da li je Iran prekoračio ograničenja, kratko odgovorio sa: "Da".

To je prvi put da je Teheran prekoračio ograničenja uspostavljena sporazumom, navodi AP, podsetivši da je američki predsednik Donald Tramp povukao SAD iz sporazuma prošle godine i ponovo uspostavio oštre ekonomske sankcije Iranu.

Iran je zatražio od ostalih sila iz sporazuma da zaštite Teheren od američkih sankcija, u suprotnom, neće se pridržavati nuklearnog sporazuma.

Teheran tvrdi da je program obogaćivanja uranijuma u mirnodopske svrhe, dok zapadne sile veruju da je reč o pravljenju nukelarnog naoružanja.

Tramp okreće list u odnosima sa svetskim silama! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA