Najnovije

GALIJAŠEVIĆ O POLITIČKIM IGRAMA NA KIM: Zapadu potreban Haradinaj za sopstvene interese!

Stručnjak za bezbednost DŽevad Galijašević smatra da su Vašington i Brisel zainteresovani za to da na vlasti na Kosovu ostane jedan takav protivrečni političar kao što je Ramuš Haradinaj koji bi pomagao Zapadu kako bi se vršio pritisak na Srbiju i istisnula Rusija sa Balkana.

DŽevad Galijašević (Foto: Jutjub)

- Zapadne vlade - to su partneri i saučesnici u zločinima OVK i njihovih vođa kao što su Haradinaj, Tači i drugi. Zajedno su realizovali ''projekat Kosovo'', koji je podrazumevao progon Srba, stvaranje kvazi države i institucija koje bi bile paravan za organizovani kriminal, trgovinu oružjem i drogom…. - kaže Galijašević za dnevnik “Rosijskaja gazeta”.

Pri tome je Zapad “zatvarao oči” na trgovinu ljudskim organima a sada se još spokojnije odnsosi prema njhovoj ratničkoj retorici, dodao je on.

Po mišljenju Galijaševića, “Zapad, a pre svega SAD I Nemačka, nameravaju i dalje da koriste Haradinaja za sopstvene interese.

- I čime on može za njih da bude vredan? Samo učešćem u međuetničkim sukobima koje oni planiraju, s ciljem da se oslabi uticaj i uloga Srbije na Balkanu i stvarenjem pretnje po teritorijalnu celovitost Srbije - kaže Galijašević.

Zapad smatra da je pritisak na Srbiju najbolji način da se očuva “državnost” Kosova a takođe ograniči uticaj Rusije na Balkanu, smatra on.

Kosovski predsednik Hašim Tači i predsednik skupštine Kadri Veselji danas su na svojim Fejsbuk profilima reagovali povodom poziva Specijalnog suda upućenih nekolicini bivših pripadnika tzv. OVK. Pročitajte OVDE sve o tome.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA