Najnovije

BRUKA I SRAMOTA! Neverovatan šamar za Srbiju! Ovaj koljač i grobar srpskog naroda dobija "nagradu za mir"!

U Mostaru će 23. jula biti održana tradicionalna manifestacija "Mostar ne zaboravlja prijatelje", kojom Centar za mir i multietničku saradnju s građanima, aktivistima i prijateljima Mostara, obeležava 15. godišnjicu obnove Starog mosta i 18. godišnjicu vlastitog društvenog angažmana.

Alija Izetbegović (Foto: jutjub)

Laureat međunarodne nagrade "Mostar Peace Connection" mostarskog Centra za mir i multietničku suradnju, koja se dodeljuje za doprinos zbližavanju civilizacija i kultura sveta, ove godine je glavni sekretar UN-a Antonio Guteres. Iz Ujedinjenih naroda u NJujorku Centru za mir je stigla potvrda da glavni sekretar s poštovanjem i zahvalnošću prihvata to priznanje.

Nagrada "Mostar Peace Connection" zasniva se na teškim iskustvima i iskušenjima kojima je Grad Mostar bio svedok na kraju 20. veka. Dodeljuje se svake godine za civilizacijska postignuća laureatima iz celog sveta, najrazličitijih profila i zanimanja, a koji su u raznim područjima delovanja i na različite, ali u širokoj javnosti prepoznatljive načine doprinosili miru i multietničkoj saradnji, saopšeno je iz Centra za mir i multietničku saradnju.

Svečanost kraj Starog mosta 23. jula biće i u znaku dodele tradicionalnih priznanja "Mimar mira" zaslužnim pojedincima koji su na prepoznatljiv način, u sredinama gde rade i deluju, doprinosili afirmaciji mira, pomirenja, društvenog dijaloga i širokom spektru humanističkih dela i ciljeva, najavili su iz Centra za mir i multietničku saradnju"

Ovako izveštavaju bosanski mediji o gradu u kojem je nekad bilo i Srba, i Hrvata i Bošnjaka. Sad Srba gotovo da nema. A Bošnjaci i Hrvati ne vole baš da idu ne drugu stranu mosta, da se mešaju.

Kako je crnogorski ministar izazvao pometnju u NATO, pričitajte OVDE.

Izvor: Avaz. ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA