Najnovije

PAKLENI MONSTRUM NA VRATIMA EVROPE: Čeka nas nezapamćena vrućina! (VIDEO)

Leto nam se početkom vikenda vratilo u svom punom sjaju, a sunce i toplo vreme nastaviće se i idućih dana.

Mapa Evrope i vremenskih prilika (Foto: Jutjub)

U nedelju će na sevru Balkana prevladavati sunčano uz uglavnom slab jugozapadni vetar. Poslepodnevna temperatura biće između 31 i 34 °C. I u središnjem delu Balkana pretežno sunčano i vruće. Poslepodne i uveče uz više oblaka postoji mala verovatnoća za poneki pljusak.

Na severnom Jadranu i u gorskim krajevima prevladavaće sunčano, uz slab jugozapadni, na moru i južni vetar. Jutro će u gorju još biti srazmerno sveže, dok će danju gotovo posvuda biti vruće, uz temperaturu između 30 i 33 °C. Sunčano će biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz tek poneki oblak u zaobalju. Vetar će biti slab jugozapadni i severozapadni. Poslepodnevna temperatura između 30 i 34 °C.

U prvoj polovini sledeće nedelje u kopnenom će se području nastaviti većinom sunčano i toplo vreme. No, u ponedeljak uz više oblaka mestimično je moguć poneki pljusak, a oblačnije može biti i u utorak, posebno na istoku. Jutra će biti topla, a danju uglavnom vruće, sredinom nedelje ipak malo manje nego na njegovom početku i kraju.

Ekstremne vrućine u celoj Evropi

Početkom sledeće nedelje zapadnu Evropu će zahvatiti ekstremne vrućine. U Francuskoj se očekuju temperature i do 43°C, a vruć afrički talas pristići će sve do severne Engleske uz značajno odstupanje vrednosti od proseka.

Iako do Balkana centar ovog vrućeg afričkog talasa ne bi trebao da stigne, biće nekoliko vrlo vrućih dana s maksimalnim temperaturama preko 35 stepeni Celzijusovih, što se posebno odnosi na idući vikend.

Pročitajte OVDE kakav se to horor desio kod Zrenjanina.

Izvor: 24sata. hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA