Najnovije

ČAVUŠOGLU JASAN: I sa nepostavljenim S-400 Turska se oseća jačom i samouverenijom! Naprosto je bolji od američkog Patriota!

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je da su ruski zenitni raketni sistemi S-400 bolji i napredniji od američkih sistema Patriot.

S-400 (Foto: Jutjub)

Istovremeno je otkrio da će S-400 biti postavljeni na predviđene tačke početkom naredne godine.

Vašingtonu je – ne samo u svoje ime, naravno – poručio da će Ankara odgovoriti ako SAD zbog S-400 posegnu za antiturskim sankcijama.

Čavušoglu je potvrdi oda je Donald Tramp nedavno u Osaki obećao Redžepu Tajipu Erdoganu da sankcija neće biti i da Turska neće biti isključena iz programa proizvodnje aviona pete generacije F-35.

Turski ministar je prodemonstrirao da se Ankara i sa nespostavljenim S-400 oseća jačom i samouverenijom.

Upozorio je da će Turska - ako ne budu uspostavljene planirane sigurne zone u severnoj Siriji i ako pretnje Turskoj sa te strane ne prestanu – započeti više puta odlagane vojne operacije „istočno od Eufrata“.

Čavušoglu nije posebno naglašavao da će to biti rat protiv sirijskih Kurda koji su pod američkom kontrolom i zaštitom.

Kurdi su za Sjedinjene Države bliskoistočni Šiptari i u Ankari su toga potpuno svesni. I nemaju više nikakvih iluzija.

Zato nimalo ne iznenađuje što je Sergej Čemezov, generalni direktor „Rosteha“, glavne ruske vojne korporacije, izjavio da jeAnkara zainteresovana i za još neke ruske PVO sisteme i protivtenkovsko naoružanje.

I što je dodao da Moskva i Ankara nastavljaju pregovore o proizvodnji nekih komponenti S-400 u turskim vojnim fabrikama. Plus: delova za avione i helikoptere i oklopna borbena vozila.

Ruski tenk T-90A koji se nalazi u sastavu sirijske armije učestvovao je u izazovu Bottle Cap Challenge, odnosno otvori čep nogom iz okreta. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA