Najnovije

OTKRIVENO ZAŠTO JE PAO HARADINAJ: Računao je na pomoć ove svetske sile!

Očekuje se da će ostavka premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja odblokirati pregovore Beograda i Prištine, kao i da će takse biti privremeno suspendovane, s obzirom na to da su pregovori već duže vreme blokirani zbog uvođenja taksi na kojima je insistirao Haradinaj, piše Blic.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Prema saznanjima tog lista, Haradinaju je iz svih centara moći sugerisano da takse suspenduje, a problem je bio i to što je on bio izričiti protivnik bilo kakve korekcije granica i kompromisa između Beograda i Prištine.

- Haradinaj se oteo kontroli, čak i kada je o Amerikancima reč. Apsolutno nije hteo da sluša ničije sugestije. Takav agresivan stav i potezi koji su usledili, Beograd i Prištinu su vodili u stanje zamrznutog konflikta, koji prate sporadični incidenti na terenu -  kaže izvor "Blica" iz diplomatskih krugova u Prištini.

On dodaje da je Haradinaj odbijao čak i razgovore sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem.

U Prištini se spekuliše ko je Haradinaju dao zeleno svetlo, a sa njim i garancije da takse i insistiranje na "celovitom, nezavisnom Kosovu" gura mesecima, a kako se ispostavilo i do svoje optužnice, koja je, sudeći po Haradinajevom ponašanju prilikom saopštavanja ostavke, bilo neprijatno iznenađenje i šok za njega, piše list.

Ministar Vulin o šiptarskoj torturi na Kosovu! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA