Najnovije

TRI KRUGA PAKLA: Arkanov ubica u vojnom zatvoru prolazi teške muke, a bivši obaveštajac otkriva da iza ubistva stoji neko potpuno drugi!

Dobrosava Gavrića (44), osuđenog za ubistva Željka Ražnatovića Arkana (48), u Južnoafričkoj Republici čuvaju jake snage, po naređenju stranih obaveštajnih službi, koje su „prljavim novcem“ i finansirale ubistvo komandanta Srpske dobrovoljačke garde, tvrdi za „Alo!“ Božidar Spasić, bivši funkcioner Državne bezbednosti.

Željko Ražnatović Arkan (Foto: jutjub)

Arkan je ubijen „prljavim“ novcem od droge, a u pitanju je bio obračun stranih službi, koje su i naručile ubistvo za nekoliko miliona dolara pošto im je smetao u poslu kojim se bavio - kaže Spasić.

On navodi da Gavrića u vojnom zatvoru čuvaju čak tri prstena obezbeđenja i to po naređenju neke strane obaveštajne službe.

- Gavrić, kao najčuvanija ličnost, ima specijalan tretman. Ima čak tri prstena obezbeđenja, a njegov dolazak je spreman još 2005. godine -kaže Spasić.

On navodi da je Južnoafrička Republika postala sigurna meta za srpske i svetske kriminalce.

- Posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana naši kriminalci su se obračunavali u našoj zemlji, a zatim u zapadnoj Evropi. Kada im je tu postalo tesno, sigurna kuća postala im je Južnoafrička Republika. Kada su izgubili pozicije u Evropi, deo podzemlja preselio se u Južnu Ameriku, gde još caruje engleska, ruska i druge mafije.

To im je omogućila korumpirana policija i lak dolazak do putnih isprava. Korumpirana policija, trgovina narkoticima i dijamantima samo su deo posla kojima se bave… Sve je to mogućnost za laku zaradu. U tu zemlju su se slile razne bande, a tamo se našao deo i škaljarskog i kavačkog klana. Sve to pokazuje da je srpska mafija jaka i da je deo međunarodne mafije - napominje on.

Spasić navodi da „odredi smrti“ stranih obaveštajnih službi, poput engleske MI6 i nemačke BND, kontrolišu rat bandi u toj zemlji, gde Srbi nisu poželjni.

- Oni su sastavljeni od bivših policajaca, vojnika, legionara, kriminalaca i ubijaju nepoželjne. Neko želi da skloni srpsko podzemlje koje je dosta jako. Ti odredi smrti deluju u Brazilu, Kolumbiji, a poslednjih godina u Južnoafričkoj Republici - kaže Spasić.

On navodi da je Arkan bio samostalan i da se nije mogao kontrolisati.

Fudbaler ubijen zbog kokaina

Jednog od najpoznatijih južnoafričkih fudbalera Marka Bačelora likvidirala je navodno srpska mafija. Južnoafrički mediji navode da iza ubistva jedne od najvećih sportskih zvezda Južnoafričke Republike najverovatnije stoje srpski kriminalci koji deluju u tom delu sveta. Sumnja se da je motiv ovog brutalnog zločina povezan sa nestankom pošiljke od tone kokaina krajem prošle godine, a po svemu sudeći, iza likvidacije Bačelora stoje isti napadači koji su ubili i Srbina Ivana Đorđevića aprila ove godine.

- Odvojio se od službe, a njegovo delovanje pratile su strane obaveštajne službe koje vršljaju po Balkanu - ističe naš sagovornik.

Srpske kriminalce u Južnoj Africi kontrolišu strane, ali i naše obaveštajne službe.

- Dolaskom Arkanovih „tigrova“, srpska mafija dobila je legitimitet i to krilo je u Africi postalo jako. Najbolje se snašao Dobrosav Gavrić, koji očigledno ima dosta novca - naglašava bivši operativac DB-a.

Dobrosav Gavrić je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja. On traži politički azil u Južnoafričkoj republici i nalazi se u zatvoru „Heldestrum“, koji važi za dobro čuvan kazamat, u zapadnom delu Kejptauna, u mestu Kaledon. 

Gavrić je u zatvoru od 27. decembra 2011, posle ubistva afričkog bosa Sirila Bike, kada je otkriveno da je bio njegov telohranitelj. Već sedam i po godina čeka odluku suda Južnoafričke Republike o dobijanju statusa izbeglice ili drugu vrstu zaštite, jer se, kako tvrdi, boji da će ga u Srbiji ubiti Arkanovi osvetnici.

Ustavni sud Južnoafričke Republike u decembru prošle godine ponovo odbio Gavrićevu molbu za azil. Međutim, dobio je šansu za reviziju izbegličkog statusa i pravo da se obrati žalbenom odboru za izbeglice. U esktradicionom postupku takođe može da se bori za ostanak u Južnoafričkoj Republici.

Oficir OZNE otkrio gde je Dražin grob, saznajte o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA