Najnovije

ALBANCI U DELIRIJUMU ZBOG NOVE UREDBE KREMLJA! Putin izdao direktivu! Rusija ucenjuje države da povuku priznanje nezavisnosti Kosova!

Kao što Albanci imaju svoje lobiste u SAD i Srbija ima svoje adute u trci za sprečavanje priznanja lažne države Kosovo. Prema pisanju pojedinih albanskih medija, Srbiji u borbi protiv priznanja tzv. Republike Kosovo svojski pomaže Kremlj, tačnije ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin (Foto: jutjub)

Oni, naime, tvrde da šef srpske diplomatije Ivica Dačić ima sjajne odnose sa Sergejom Lavrovim i da ih koristi kako bi ubedio afričke i ostrvske države da povuku priznanje tzv. Republike Kosovo.

Činjenice ipak govore da su Komorska ostrva, Palau, Madagaskar i druge zemlje pre nego što su donele odluku o povlačenju priznanja tzv. Kosova s Rusijom potpisali sporazume o saradnji.

Baš u ovoj činjenici Albanci temelje svoje tvrdnje da Rusija snažno lobira za Srbiju i opstanak Kosova u njoj.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, s druge strane, demantuje "rusko lobiranje". On je izjavio da su "prazne priče" da je Rusija imala uticaja na pojedine zemlje da povuku priznanje Kosova.

Upitan kakvu je ulogu imala Rusija i da li je bilo "trgovanja" bilateralnim sporazumima i ukidanjem viza za zemlje koje su povlačile priznanje on je kazao da je Srbija sve radila sama.

"Mislim da su to prazne priče jer time što vi govorite to vi izražavate sumnju u našu snagu. Verujte, niko nam nije pomogao sami smo to radili i sami ćemo to raditi i dalje i ako je neko pomogao ja mu se zahvaljujem. Samo da znam ko je", rekao je Dačić novinarima pre sednice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije na čijem je čelu.

On je kazao da je i predsednik Rusije Vladimir Putin kada je bio u Srbiji rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je veoma iznenađen brojem zemalja koji su povukle priznanje te da je to velik uspeh.

S druge strane, činjenice nam govore da su 7. juna 2018. godine Rusija i Madagaskar potpisale sporazum po kom će ruski ratni brodovi moći da se usidre na četvrto najveće ostrvo na svetu.

Tačnije, potpisale su sporazum o vojnoj saradnji.

Samo šest meseci kasnije, tačnije 7. decembra 2018. godine Madagaskar je povukao priznanje tzv Republike Kosovo.

Zašto Šešelj nije procesuiran zbog veza sa Zemunskim klanom, saznajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA