Najnovije

MAKEDONCI, DŽABA STE SE "UVLAČILI GRCIMA I MENJALI IME DRŽAVE"! Micotakis najavio pritisak na Skoplje i promociju "grčke Makedonije"!

Grčki premijer Kirjakos Micotakis rekao je da će proces integracije Severne Makedonije u EU i podrška brendu „Makedonija" biti dve alatke koje će grčka Vlada koristiti kako bi ublažila negativne posledice Sporazuma iz Prespe.

Grčki premijer Kirjakos Micotakis (Foto: jutjub)

- Sa ove govornice sam izjavio da je Prespanski sporazum loš i štetan. Ali isto tako sam rekao i da, kad sporazum jednom bude ratifikovan, ne može se menjati jednostrano. Neophodno je da se borimo da ublažimo negativne posledice, tako što ćemo vršiti pritisak na Severnu Makedoniju tokom procesa evropskih integracija - poručio je Micotakis.

Grčki premijer je, tokom skupštinske debate o programu nove Vlade, naveo da će, podržavajući makedonske proizvode, sprovesti veliku svetsku kampanju i promovisati „autentičnu grčku Makedoniju".

Micotakis je dodao i da on nije promenio stav o Prespanskom sporazumu, te da će se od sada poštovati principi doslednosti između predizbornih govora i postizbornih dela.

Velika akcija crnogorske vojske, počelo proterivanje Srba, saznajte o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA