Najnovije

"OVO JE NAJAVA UBISTVA!" KAŽE SZS: "Omča za Srbiju" za autora "upozorenje da se ne dogodi"!

Glavna politička tema u Srbiji danas - da li se sprema "Omča" za Srbiju i njenog predsednika ili za opoziciju? Dok tabloidi i pojedini mediji u državnom vlasništvu najavljuju operaciju "Omča" i mogućnost da strane službe montiraju ubistvo opozicionog lidera, opozicionari tvrde da je u pitanju najava ubistva i pozivaju tužilaštvo da reaguje.

Savez za Srbiju (Foto: SzS)

Navode takođe da ih policija prati i prisluškuje bez naloga suda. MUP je navode o praćenju demantovao.

Prvi put je najavljena u Srpskom telegrafu pre 13 dana. Operacija "Omča" ponovo je dospela na naslovnice zahvaljujući tekstu koji objavljuje "Pečat", potom preuzimaju državne "Večernje novosti" i koji potpisuje LJuban Karan.

Odakle Vam saznanja za operaciju "Omča"?

Karan: "Za operaciju "Omča" ja sam čuo kao i svi drugi građani. To je bilo u štampi, a ja sam samo koristio njihova saznanja koja sam razradio u svojoj analizi".

U svojoj, kako kaže, analizi metoda specijalnog rata koji se vodi protiv Srbije, Karan upozorava da je moguće montirano političko ubistvo.

"Ako se upitamo ko bi mogao biti meta, logično je da to bude neko od opozicionih lidera, možda čak neko od onih koji su pod kontrolom "Zapada". Sa stanovišta vođenja specijalnog rata, najefektnije bi bilo ukloniti nekoga ko trenutno najviše napada aktuelnu vlast. Neko ko bi više koristio kao mrtav, kao politička žrtva režima, nego kao neuspešan opozicionar bez podrške naroda", stoji u tekstu.

"Ova tvrdnja je sama po sebi strašna, da ne kažem prestrašna. Ono što je takođe strašno je što ovaj tekst, po našoj proceni, služi da abolira vlast ako se bilo kome ko drugačije misli bilo šta desi", navodi jedan od lidera SzS Dragan Đilas.

Kada bi se nekome od lidera opozicije nešto dogodilo posle Vašeg teksta, da li biste osećali deo odgovornosti?

Ne bih zažalio zbog toga što sam to pisao, jer ovo je upozorenje da se tako nešto ne dogodi.

Što je za Karana upozorenje, za lidere Saveza za Srbiju je najava ubistva sa stranica državnog medija. Zato očekuju da tužilaštvo ispita autora teksta "Omča za Srbiju".

"Da vidi da li je on napisan na osnovu podataka kojima on raspolaže, da sazna srpska javnost i mi o čemu se radi. A u slučaju da je tekst napisan na osnovu lažnih podataka, onda je to ozbiljno uznemiravanje javnosti", ocenjuje Đilas.

Dok je javnost zatrpana upozorenjima na "Omču", s naslovnih stranica tabloida, opozicionari tvrde da im vlast "stavlja omču" njima, a da za to koristi prošle godine formirano Odeljenje za posebne aktivnosti UKP-a.

"Suština je da se to nešto što se radi protiv bilo kakvih naloga tužilaštva ili suda. Suština je da nas ti ljudi prate i prisluškuju", naveo je Đilas.

"Ovo je jedna od fotografija praćenja lidera opozcije, koja je obrađena kao zvanična u dokumentaciji i arhivi nadležnih jedinica koje se očito bave ovim", dodao je lider Dveri Boško Obradović.

Dok opozicija tvrdi da su informacije dobili od pripadnika MUP-a, MUP demantuje sve njihove navode.

Tvrde da navodni nalog za praćenje ne odgovara izgledu nijednog dokumenta u MUP-u, da je u pitanju fotomontaža, da su navodi o Odeljenu za posebne aktivnosti naučna fantastika, jer to odeljenje postoji još od 2001. godine.

Pročitajte OVDE sve o akciji SNS na dečjem igralištu u Nišu gde su deci delili...

Izvor: N1

Bonus video

Zoran Ćirjaković - Strani plaćenici i oni koji mrze Srbiju uspevaju kod nas!

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA