Najnovije

"ŠIK" HARA SRBIJOM! Obaveštajne strukture upalile crveni alarm! Šiptari rasporedili svoje snage po Nišu i Vojvodini!

Kako je saopšteno iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA, ŠIK, obaveštajna služba lažne države Kosovo (zvanično rasformirana 2008, ali i dalje aktivna - jedan od šefova bio je i Kadri Veselji), pojačala je svoje aktivnosti ne samo na teritoriji južne srpske pokrajine već i u celoj Srbiji.

Šiptari (Foto: jutjub)

Glavni cilj je vrbovanje naših građana, a sama akcija finansira se iz inostranstva, pre svega iz Albanije, Švajcarske i Velike Britanije.

Ovu opasnu obaveštajnu službu formirala je albanska služba ŠIŠ, koja je naslednik Sigurimija. Tokom NATO agresije na SRJ i kasnije, ŠIK je uglavnom uklanjao rivale Hašima Tačija i bavio se nabavkom oružja za terorističku organizaciju OVK. Pre same agresije, pripadnici ŠIK-a su uglavnom ucenjivali i zaplašivali stanovništvo albanske nacionalnosti koji nisu podržavali teroriste OVK.

U to vreme, na čelu ŠIK-a bili su Azem Sulja, koji je Tačijev ujak, Kadri Veselji, DŽavit Haljiti i drugi moćnici koji i danas kontrolišu organizovani kriminal.

ŠIK godinama zajedno sa pojedinim stranim obaveštajnim agencijama, pre svih MI6, ima aktivnosti u celoj Srbiji. Jedan od zadataka je provokacija vlasti u Beogradu ne bi li izazvali sukobe, ali to im ne polazi za rukom. Zato su svoje aktivnosti usmerili na vrbovanje stanovništva u celoj Srbiji.

Ovo je nešto što je poslednjih godina bila jedna od važnih aktivnosti te službe, pa su njeni pripadnici često nalazili ljude koji su na svojim adresama u Srbiji prijavljivali njihove agente i za to dobijali novac, kupovali su i stanove u Nišu i okolini, ali i u Vojvodini.

Vrbovanjem i stvaranjem mreže svojih saradnika u celoj Srbiji imaju za cilj ne samo da prošire svoje kriminalne aktivnosti već i da preko pojedinaca i grupa utiču na ishod predstojećih izbora u Srbiji kako bi mogli da stvore uticaj na vlast, koji sada nemaju, ali i da izazivaju ekonomsko urušavanje i socijalne nemire.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA došao je do ovih podataka, a prosledio ih je nadležnim službama, pa verujemo da će shodno tome planovi ŠIK-a i drugih stranih obaveštajnih agencija biti osujećeni. Naše obaveštajne strukture odlično rade svoj posao, iako su malobrojne u odnosu na strane agenture koje pokušavaju da nam naude.

Kako Putin ucenjuje druge države da povuku priznanje “Kosova”, saznajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA