Najnovije

AMBASADOR FRANCUSKE: Poseta predsednika Makrona ima istorijski značaj!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Francuske Frederika Mondolonija.

Frederik Mondolini i Ivica Dačić (Foto: mfa.gov.rs)

Mondoloni je istakao da nedavna poseta predsednika Emanuela Makrona ima istorijski značaj i da je postavila snažan temelj za dodatno intenziviranje saradnje, za šta sa francuske strane postoji izražen interes i spremnost.

Zajednički je izraženo zadovoljstvo zbog veoma uspešne realizacije posete predsednika Makrona Srbiji, koja je protekla u izuzetno prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, uz visok stepen postignutog razumevanja o najznačajnijim pitanjima od obostranog interesa.

Posebno je istaknut značaj zaključenja velikog broja sporazuma iz različitih oblasti, čijem će sprovodjenju u narednom periodu biti posvećena posebna pažnja, saopštio je MSP.

Ministar Dačić zahvalio je ambasadoru Mondoloniju na njegovom angažmanu, koji je u značajnoj meri doprineo unapredjenju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, i poželeo mu uspeh na profesionalnom i ličnom planu.

Izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka saradnje koji dve zemlje ostvaruju i očekivanje da će se takav trend nastaviti i ubuduće.

Ambasador Mondoloni je ocenio da se može reći da poseta predsednika Makrona ima istorijski značaj i da je postavila snažan temelj za dodatno intenziviranje saradnje u predstojećem periodu, za šta sa francuske strane postoji izražen interes i spremnost.

Posebno je zahvalio na izuzetno dobroj saradnji koju je ostvario sa institucijama Republike Srbije, kako u pripremi ove posete, tako i tokom svog celokupnog mandata.

Dačić sazvao okrugli sto srpskih ambasadora! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA