Najnovije

Egipatska magija se širi prestonicom: Savremeni umetnici oduševili Beograđane!

Savremena egipatska umetnost oduševila je sve ljubitelje umetnosti, kao i poštovaoce egipatske kulture. Ambasada Egipta upriličila je juče poseban događaj, ugostivši poznate umetnike, a njegova ekselencija Amr Ažuvejli istakao je da je oduvek smatrao da je umetnost magija.

Foto-Promo

Ambasada Egipta i njegova ekselencija Amr Ažovajli, upriličili su pravi doživljaj poštovaocima savremene umetnosti. Talentovani egipatski umetnci, Hanafi Mahmud i Asma Eldesoki prikazali su svoj umetnički rad i potrudili se da svoje stvaralaštvo predstave domaćoj publici.

Danas je teško dati odgovor na pitanje šta je umetnost, ali kada pogledate dela ova dva umetnika, zasigurno će vam biti jasno.

Aktuelnost, inovativnost i vizuelna pismenost odišu ovim umetničkim delima, a osećajnost i posebnost koju poseduju Hanafi Mahmud i Asma Eldesoki ogleda se i u njihovim slikama.

Viđenje umetnosti nekim drugim očima, pomeranje granica i hrabrost su spojeni u savremenoj umetnosti Egipta.

Poznati umetnici su obišli više gradova i predstavili svoj rad, osvojivši publiku.

Posetioci su bili veoma zainteresovani za život i rad, dvoje autora, dok su oni sa zadovoljstvom odgovarali na mnogobrojna pitanja.

Oni su takođe istakli da su oduševljeni pejzažima koje su videli u Srbiji, kao i da im se veoma dopada ovde.

Ambasada Egipta bila je domaćin, a njegova ekselencija Amr Ažuvajli naglasio je da je poštovalac umetnosti i da je oduvek smatrao da je umetnost magija.

LJubazni domaćini i njihovi gosti, potrudili su se da sve protekne u odličnoj atmosferi, a događaju su prisustvovali i drugi ambasadori, između ostalih i ambasador Saudijske Arabije u Beogradu.

Činnjenica je, da mnogo toga lepog još imamo da vidimo iz Egipta, a umetnost je nešto što budi sva čula, kako uma tako i duha.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA