Najnovije

VUKSANOVIĆ ODGOVORIO VUJANOVIĆU: Neće se Srbi prodavati za fotelje i privilegije!

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore dr Momčilo Vuksanović saopštio je da izjava bivšeg predsednika Filipa Vujanovića “da Srbi nisu ničim ugroženi u Crnoj Gori i da je to čista socijalna demagogija“, na najbolji način odslikava položaj srpskog naroda i odnos aktuelne vlasti prema njemu.

Momčilo Vuksanović (Foto: Jutjub)

Bivšem predsedniku, kaže Vuksanović, treba verovati onoliko koliko je sopstvenim ponašanjem zaslužio kod građana Crne Gore.

On je dodao da Vujanović ni kada je bio zvanično predsednik Crne Gore, po, kako podseća, samom priznanju bivšeg predsednika, mnogo toga nije znao, pa, ocenjuje presednik Srpskom saveta, “sa sigurnošću se može ustvrditi da mu je i problematika položaja srpskog naroda u Crnoj Gori nepoznata“.

“Bivši, o mnogo čemu neobavešteni, predsednik Crne Gore zamišlja da bi Srbi bili zadovoljni sa nekoliko ministarskih i funkcionerskih mesta, pa se onda poziva na Narodnu stranku, na čelu sa Novakom Kilibardom, kao navodno srpsku, koji su u svakom trenutku bili spremni da se odreknu sopstvenog identiteta zbog partijskih i ličnih privilegija”, poručuje on.

Srbi u Crnoj Gori, ističe on, prepoznaju namere aktuelne koalicione vlasti i njihov neprijateljski odnos prema najvećoj nacionalnoj zajednici, koji je izražen u svakom delu društvenog i političkog života.

Nepotrebno je, kako kaže, nabrajati pozicije u kojima su Srbi obespravljeni, jer, kako ističe dalje, definitivno ne postoji područje u kojem su Srbi postigli ravnopravan položaj makar i sa brojčano najmanjom nacionalnom zajednicom u Crnoj Gori.

“Nadamo se da su politički predstavnici Srba shvatili da koalicionom, građanističkom, koncepcijom Srbi ne mogu ostvariti ništa osim asimilacije koja srpski narod nepovratno odvaja od sopstvene tradicije i kulture, i da jedino okrenuti sebi mogu postići stabilnost i ravnopravnost sa drugim narodima”, zaključio je Vuksanović.

Pročitajte OVDE kako je srpski pisac provalio Milogorce.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA