Najnovije

SITUACIJA DOVEDENA DO TAČKE USIJANJA: Teroristički napadi u Avganistanu sve intenzivniji!

Zemlje Briksa - Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika - izrazile su zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Avganistanu i čestih terorističkih napada u toj zemlji, navodi se u saopštenju ministara spoljnih poslova članica ove organizacije.

Američka vojska u Avganistanu (Foto: Jutjub)

U saopštenju, koje je objavljeno na internet stranici ruskog Ministarstva spoljnih poslova, navodi se da su ministri potvrdili podršku međunarodnim i nacionalnim naporima sa ciljem postizanja mira u procesu pomirenja koji će voditi Avganistanci. Ministri su istakli podršku i izgradnji mirne, bezbedne, stabilne, napredne i inkluzivne zemlje, koja postoji u harmoniji sa svojim susedima, javio je TASS.

"Oni su izrazili zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Avganistanu, posebno porastom broja i intenziteta napada povezanih sa terorizmom, čija su meta pripadnici avganistanskih bezbednosnih snaga, vlasti i civili", ističe se u dokumentu.

U dokumentu se dodaje da se ministri raduju predsedničkim izborima koji bi u Avganistanu trebalo da se održe u septembru.

Ambasador predložio da ukrajinske vlasti treba da slede takozvani "hrvatski scenario"! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA