Najnovije

ČEDA I ČANAK UDARILI NA MINISTRA POPOVIĆA: On je ruski lobista! Mora da leti iz srpske vlade!

Liberalno demokratska partija i Liga socijaldemorkata Vojvodine ocenile su da bi ministar za inovacije Nenad Popović trebalo da bude smenjen zbog iznošenja stavova suprotnih zvaničnoj politici Vlade Srbije.

Čedomir Jovanović i Nenad Čanak (Foto: Jutjub)

LDP navodi da je Popović u jučerašnjem saopštenju izneo suštinska neslaganja sa pravcem Vlade Srbije, čiji je on sastavni deo, a kroz koje, kako smatraju, njegovi nalogodavci vladi šalju poruku da napusti pregovore sa Kosovom, pa i pregovore sa Evropskom unijom.

“Jedini pravi pokazatelj da premijerka stoji iza sopstvenog ekspozea je da istog trenutka smeni ministra Nenada Popovića i udalji ga iz Vlade Srbije i tako pošalje jasnu poruku u kom pravcu imamo nameru da nastavimo dalje", ukazao je LDP u saopštenju.

I LSV smatra da bi premijerka Ana Brnabić trebalo da smeni Popovića.

“Svojom izjavom da evropskih integracija više nema i da srpski politički brod treba okrenuti u drugom pravcu, Nenad Popović je po ko zna koji put pokazao da je ruski lobista i zastupnik interesa onih koji žele da zaustave evropski put Srbije", ocenjuje LSV u saopštenju.

Ta stranka smatra da Srbija ne može istovremeno biti i za i protiv evropskih integracija, kao i da je Popović naneo štetu evropskim integracijama Srbije i ugledu naše zemlje.

Pročitajte OVDE šta je Nenad Popović rekao o briselskom sporazumu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA