Najnovije

PUTIN BRUTALNO KRITIKOVAO ZAPAD: Vaše neprihvatanje multipolarnog sveta je uzrok svih sukoba!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da nespremnost pojedinih zemalja da prihvate multipolaran svet dovodi do sukoba.

Vladimir Putin (Foto: ria.ru)

- Očigledno je da se svet transformiše u multipolaran. Istovremeno, uporna nespremnost pojedinih zemalja da prihvate tu novu realnost dovodi do sukoba - rekao je Putin na plenarnom sastanku međunarodnog foruma o razvoju parlamentarizma, a prenosi TASS.

Putin je poručio da je hitno potrebno izgraditi poverenje u savremenom svetu.

- NJegova globalna agenda je složena i obimna. On se suočava sa velikim izazovima i stvarnim, a ne imaginarnim, pretnjama - istakao je Putin.

On smatra da odgovor na ove pretnje može biti efikasan ukoliko celokupna međunarodna zajednica postane svesna tih pretnji i ukoliko su zemlje spremne na pregovore i donošenje kolektivnih odluka.

Putin je naglasio da postoji potreba za vođenjem razgovora o svetskim pitanjima usredsređenim na koncepte suvereniteta i prava država na integritet njihovih puteva.

On je ubeđen da će to omogućiti da se odobre pravila koja su obavezujuća za primenu, a ne samo deklaracije.

Ruski predsednik je poručio da će ti koraci otvoriti nove prilike svetu da se bori protiv terorizma, krijumčarenja droge i obezbedi bezbednost u sajber prostoru, a pomoći će i da se ukinu trgovinske barijere i prevaziće nejednakost u rastu u različtim oblastima na planeti i njihovim posledicama, kao što je migraciona kriza.

Putin potpisao Zakon o nuklearnim raketama! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA