Najnovije

ĐURIĆ BRUTALAN: Tadić proziva "batinu" iz inostranstva jer je uz pomoć nje i došao na vlast, a svoju zemlju je izdao!

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić optužio je bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da je nizom malih ali, kako kaže, doslednih kapitulacija uskratio mogućnost građanima Srbije da imaju glas koji nešto znači, zbog čega sada i priziva batinu iz inostranstva.

Marko Đurić (Foto: Kancelarija za KiM)

Đurić je komentarišući izjavu Tadića da će Vučić normalizovati izborne uslove samo ako mu iz sveta priprete motkom, podsetio da je upravo Tadić tokom svoje "katastrofalne" vladavine učinio da "batina iz sveta" bude jedina opcija za Srbiju. 

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Đurić navodi da se za razliku od vremena kad je Tadić bio na vlasti, "danas sa Srbijom ne razgovara batinom". 

- Tadić se na vlast stranom batinom uspeo, i na njoj je, plašeći se iste te batine, Srbiji umalo izgubio sve ono za šta su se naši preci vekovima unazad borili - tvrdi Đurić. 

Pojašnjava da su se u Tadićevo vreme vlade pravile na koktelima u stranim ambasadama, a glas i volja građana ili programi stranaka u toj političkoj kombinatorici nisu vredeli ništa.

- Jedini cilj Tadića, njegove oligarhije i onih koji su ih postavili bio je da Srbija bude što slabija, da bude bez volje, suverenosti, političke i ekonomske nezavisnosti - ocenio je Đurić i dodao da su upravo sa tim ciljem "prodavali i rashodovali perspektivno naoružanje Vojske Srbije, ukidali brigade, ukidali služenje vojnog roka, zemlju doveli na rub bankrotstva, a Kosovo i Metohiju konstantno udaljavali od ostatka Srbije.

Đurić primećuje da je normalno što politika predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke nervira Tadića. jer je to politika diskontinuiteta sa Tadićevom antidržavotvornom politikom. 

Tvrdi i da Srpska napredna stranka ima veći legitimitet nego što ga je Tadić ikada imao, a taj legitimitet, dodaje, crpi iz volje naroda. 

- Iste one volje zbog koje Tadić danas živi "u nekom drugom filmu" a ne u predsedničkoj rezidenciji. Zato Tadić prezire volju građana, a priziva batine iz inostranstva - zaključio je Đurić.

Savetnik Pacolija brani da se sudi ratnom zločincu OVK! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA