Najnovije

STRAŠAN TEROR HRVATA PREMA KAPETANU DRAGANU: Zbog ovoga su mu zabranili da kupuje hranu!

Nakon što su ga nedavno kaznili jednomesečnom samicom zbog objavljenih otvorenih pisama, Hrvati sada Kepa ponovo kažnjavaju, i to bez ikakvog osnova.

Kapetan Dragan (Foto: Jutjub)


Prema rečima njegovog pravnog zastupnika, advokata Dragana Palibrka, uprava Lepoglava je zabranu korišćenja kantine obrazložila kao disciplinsku meru zbog Vasiljkovićevog nedoličnog ponašanja u zatvoru.

- Kao što vidite nastavlja se sraman tretman prema Kapetanu Draganu, koji on ničim nije zaslužio. On sada ne može da ide u Kantinu, da kupi sebi kafu, cigarete ili neki keks i da prosto, u skladu sa osnovnim ljudskim pravima, koristi sve one resurse dostupne i ostalim zatvorenicima. Da ne bude zabune, on dobija redovne obroke, ne preti mu izgladnjivanje, ali i ova pravno neutemeljena odluka svedoči o nedopustivom postupanju prema njemu u Lepoglavi...-podvlači Palibrk.

On podseća da je prethodno Kep završio na mesec dana u samici ni kriv ni dužan. 

- Vasiljković ni na koji način nije komunicirao sa srpskim medijima, već je pisma slao meni, kao svom prijatelju i advokatu. A ja sam smatrao da bi, s obzirom na činjenicu kako se u Hrvatskoj katastrofalno postupa prema zatvorenicima srpske nacionalnosti, bilo bitno da se javnost sa tim upozna. I uopšte, u čitavoj ovoj priči nije u pitanju samo Kapetan Dragan, jer on za sebe ne traži ništa što mu po zakonu ne pripada. Reč je o tretmanu prema svim srpskim zatvorenicima koji u Lepoglavi trpe samo zato što pripadaju srpskom narodu - ističe Palibrk.

Savo Štrbac iz Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" kaže da je protiv Kapetana Dragana pokrenut disciplinski postupak zbog obraćanja medijima. U tom postupku je pobrojano koja je sve "kućna pravila" prekršio.

- Međutim, iz te optužnice vidi se da su mu presluškivani razgovori, da su sprovedene neke premetačine soba i kao jedna od mera kazni predloženo je da mu bude zabranjeno da koristi sredstva sa računa, a to znači i da ne može da kupuje u kantini - objašnjava Štrbac, dodajući da se takve mere preduzimaju prema neposlušnim zatvorenicima, ali je veliko pitanje da li bi zbog ovakvog prekršaja i Vasiljković bio kažnjen da nije Srbin.

Vasiljković je osuđen na 13 ipo godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj. Kazna mu ističe marta 2020. godine. Jedna molba za uslovni otpust već mu je odbijena.

Šta kaže Dačić o slučaju prisluškivanje pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA