Najnovije

OVO ĆE ZAPLAŠITI SVET! Masivan desant na Krim: 40 aviona sa 2000 padobranaca čeka komandu!

Za vreme realizacije vojne vežbe jedinica VDV koja se izvodi na Krimu (vojni poligon „Opuk“), izvešće se veliki vazdušni desant u kome će učestvovati 2,000 padobranaca. Ovo je prenela informativna služba ruskog Ministarstva odbrane.

Ruski padobranci (Foto: jutjub)

U okviru ove vežbe će učestvovati oko 40 velikih vojno-transportnih aviona Il-76 koji se nalaze u sastavu jedinica transportne avijacije. Oni će 11.jula sa aerodroma u Ivanovu i Uljanovsku, poleteti za Krim. Tom prilikom će u avione biti ukrcano oko 2,000 padobranaca iz sastava Novorosijske brdske desantno-jurišne grupe (7.gardijska vazdušno-desantna divizija), navodi se u saopštenju koje je objavilo rusko Ministarstvo odbrane.

Desantiranje će se izvesti sa malih visina koje će se kretati u rasponu od 600-800 metara. Tom prilikom će avioni obrazovati dve paralelne kolone (u svakoj po 20 aviona na međusobnom rastojanju od 100 metara).

Osnovni cilj ovako masovnog desanta je zauzimanje „neprijateljskog“ aerodroma sa kompletnim njegovim instalacijama, i obezbeđenje akcije posedanjem šireg prostora oko glavnom objekta napada.

U međuvremenu posade angažovanih aviona će izvesti taktičko sletanje na aerodrom u „afganistanskom stilu“, u kome piloti koriste oštar zaokret i praktično okomito sleću na poletno-sletnu stazu pod maksimalnim uglom.

Snimljena baza džihadista, pogledajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA