Najnovije

BESPREKORNA POBEDA: Micotakis je novi lider Grčke, a izneo je jasan stav o Kosovu!

Lider Nove Demokratije Kirijakos Micotakis večeras je, posle pobede na vanrednim parlamentarnim izborima, obećao da će naporno raditi na tome da zastupa sve Grke.

Kirijakos Micotakis (Foto: Mediji)

Prošle godine, Micotakis je bio u poseti Beogradu i rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću (prema Vučićevim rečima) da ta zemlja neće menjati svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije i da Beograd može da računa na podršku Atine po pitanju teritorijalnog integriteta i u budućnosti.

Micotakis je tada rekao da Grčka podržava dijalog Beograda i Prištine, ali smatra da jednostrani potezi ne pomažu, već, naprotiv, stvaraju lošu atmosferu.

- Mi taj dijalog podržavamo u najboljem smislu - rekao je Micotakis na zajedničkoj konferenciji za novinare, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zahvaljujući na gostoprimstvu, Micotakis je rekao da mu je ovo drugi put da boravi u Beogradu, te istakao da Srbija u grčkom narodu ima i zauvek će imati tradicionalnog, stabilnog i iskrenog prijatelja.

Konzervativna Nova demokratija pobedila je na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, porazivši vladajuću Sirizu grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, pokazuju preliminarni rezultati.

Grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je rezultate na osnovu 45 odsto prebrojanih glasova, prema kojima je Nova demokratija osvojila 39,74 odsto, što je 158 mesta u parlamentu, prenosi Rojters.

Siriza je osvojila 31,44 odsto glasova, odnosno 86 mesta u parlamentu.

Moskva otkrila pakleni plan Vašingtona: Beograd ključ operacije! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA