Najnovije

NEMILOSRDNI PREMA NEPRIJATELJU: Novi napadi kurda na militante odnose sve više žrtava! (VIDEO)

Oslobodilačke snage Afrina (ALF) izvršile su novu seriju napada na borce koji su bili pod okriljem Turaka na okupiranom području Afrina i njegovoj periferiji u severnom Alepu u poslednjih nekoliko dana.

Kurdi u Siriji (Foto: Jutjub)

Dana 4. jula, borci kurdske gerilske grupe ciljali su na vozilo koje je nosilo nekoliko militanata pod Turcima u blizini grada Marea, istočno od Afrina, s protivtenkovskom vođenom raketom. Dva militanata su ubijena, a četvorica su povređeni.

Dan kasnije, ćelije ALF-a u Afrinu su napale jedinicu boraca Ahrar al Šam na putu koji je povezivao gradove Basouta i Hezavi. Vozilo koje je nosilo pojačanje bilo je na meti improvizovanog eksplozivnog uređaja (IED). Četvorica militanata pod okriljem Turske poginula su, a četvorica su ranjena u zasedi.

Ranije ovog meseca, najmanje osam militanata koje je podržala Turska ubijeno je u nekoliko napada ALF-a u Afrinu i u njegovoj periferiji.

Turska vojska i njeni punomoćnici zauzeli su Afrin u brzoj vojnoj operaciji početkom 2018. godine. Međutim, oni do sada nisu uspeli da osiguraju region.

Vojska uništila džihadsko skladište municije! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA