Najnovije

KINESKA VOJSKA JE KRENULA U NAPAD: Imaju ogromnu podršku i odrešene ruke! Poslata jasna poruka separatistima u Hong Kongu! (VIDEO)

Kineska narodnooslobodilačka armija objavila je novi video snimak, koji je među demonstrantima u Hong Kongu koji već mesecima protestvju protiv tamošnjih vlasti zbog odluke da dvoje Kineza zbog kriminala deportuju nazad u Kinu (Naime, Hong Kong iako je formalno pravno vraćen Kini 1997. uživa određeni stepen autonomije u odnosu na ostatak ove zemlje).

Kineska vojska (Foto: eng.chinamil. com.cn)

Video koji je vojska objavila počeo je odmah munjevito da kruži kineskim društvenim mrežama, a onda osvanuo i na svetskim.

Naime, kineska vojska je odlučila da preko državnih medija objavi spot koji je pokazala spremnost da odbrane zemlju od svih pretnji samo ovaj put s naglaskom na gradove.

Ono što je navelo hongkonške demonstrante da pomisle da je njima upućena poruka o skorom obračunu, navode i scene u snimku gde vojska suzbija ulične demonstracije, otvara vatru na teroriste i pobunjenike zabraikadirane u stambenim zgradama.

Inače vlasti u Pekingu, krajem jula ove godine poslale su po prvi put vojsku u sam Hong Kong posle 1997. godine. Inače u samom gradu nema vojnih objekata, ali oko grad čak njih šest.

Da li je ovo uopšteni propagandni film ili zaista skrivena poruka demonstrantima, koji su svoje zahteve proširili na smenu vlasti i još veću autonomiju ostaje da se vidi u narednom periodu.

Šta je Okeanski štit? Zbog čega je ruska armada krneula na Baltik? Saznajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA