Najnovije

DŽIHADISTIMA NEMA SPASA! VOJSKA MUNJEVITO ČISTI TEREN: Osvojen važan strateški centar u blizini Kabanija!

Sirijska arapska vojska (SAA) postigla je veliki napredak u severoistočnom selu pokrajine Latakija u nedelju, pošto su njihove trupe zauzele važno mesto u blizini ključnog grada Kabanija.

SAA (Foto: Jutjub)

Predvođena 42. brigadom (Ghiath Forces) četvrte oklopne divizije, Sirijska arapska armija uspela je da zauzme poslednja dva brda na planini Zuvajkat, dajući im potpunu kontrolu nad ovom lokacijom koja se nalazi južno od uporišta džihadista na severoistoku Latakije.

Prema vojnom izvoru u blizini fronta, sirijska arapska vojska pokrenula je težak napad na Kabani ubrzo nakon što je preuzela kontrolu nad planinom Zuvajkat.

Izvor je dodao da, dok sirijska arapska vojska nije ušla u Kabani, ona se nalazi na periferiji grada i kontinuirano bombarduje odbranu džihadista u gradu.

Sirijska arapska vojska prethodno je u više navrata pokušala da osvoji Kabani; međutim, svi njihovi napadi su odbijeni pre napredovanja u nedelju uveče.

Kabani je pod visokom zaštitom dveju najvećih džihadističkih pobunjeničkih snaga na severu Sirije: Hadžat Tahrir Al Šam i Islamske stranke Turkestan.

Gubitak Kabanija bio bi poguban za ove džihadističke grupe, jer grad gleda na ravnicu Al Gab i strateški grad DŽisr Al Šugur u zapadnom Idlibu.

Hrvatica pobegla sa islamistima u Siriju! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA