Najnovije

PAKLENI RUSKI HELIKOPTERI KRENULI U TOTALNO RAZARANJE: Uništeno nekoliko jedinica džihadista! Vojsci se daje podrška sa nebesa!

Rusko ratno vazduhoplovstvo igralo je ključnu ulogu u neprekidnoj ofanzivi sirijske arapske vojske (SAA) u severoistočnoj Latakiji, pošto i njihovi napadački helikopteri i borbeni avioni udaraju džihadističku odbranu.

Ruski helikopteri (Foto: ria.ru)

U ponedeljak ujutro, ruske vazduhoplovne snage nastavile su napade na džihadističku odbranu na Kabani, utrljavši put četvrtoj oklopnoj diviziji sirijske arapske vojske da napreduje oko osi planine Zuvajkat.

Prema vojnom izvoru na selu Latakija, ruske vazduhoplovne snage uspele su da nanesu velike gubitke u redovima Turkestanske islamske partije i Hadžat Tahrir Al Šam-a, istovremeno uništavajući nekoliko skrovišta i poslednjih stražara.

Tokom vikenda, 42. brigada sirijske arapske vojske (Ghiath Forces) četvrte oklopne divizije pokrenula je snažan napad kako bi zauzela ključni grad Kabani.

Od početka ove nove ofanzive, sirijska arapska vojska ostvarila je veliki proboj na frontu Kabani, preuzevši celu planinu Zuvajkat od džihadističkih snaga.

Ako Sirijska arapska vojska bude uspešna u zauzimanju džihadističkog uporišta Kabani, oni će moći da nastave napad na ravnicu Al Gab i na kraju obezbede severni region pokrajine Latakija.

Amerikanci objavili listu najopasnijih ruskih aviona! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA