Najnovije

KUKA O VELIKOJ SRBIJI A PRAVI VELIKU ALBANIJU: Matija Bećković oštro o prljavim planovima Mila i Crnogoraca!

Na pitanje kako je religijsko pitanje postalo političko, Bećković je duhovito odgovorio da to već prelazi u nadležnost medicine.

- Oni su se setili da Crnogorci nisu Srbi, a do te ideje nisu došli vrlo dosetljivi i lukavi Hercegovci. Tako da su se oni sada, kada im je već to palo na pamet, lišili NJegoša, Marka Miljanova, Stefana Mitrova LJubiše, Gavrila Dožića, Amfilohija Radovića...

Bećković je prokomentarisao i zabranu koju mu je uvela Crna Gora, rekavši da su mu oni “postavili mišolovku na kojoj piše: Slobodno gricni”.

Na pitanje zašto je Milu toliko stalo do crkvenih stvari, Bećković je rekao:

- Pa, kada su oni došli na ideju da nisu Srbi, moraju to nekako i da obrazlože sve novijim i novijim apsurdima. Oni su sada u vlasti manjina drugih nacionalnih zajednica koje ih podržavaju u svemu tome. Milovan Đilas je bio optuživan da je on izmislio tu naciju. Međutim, kad je došao na crnu klupu, on je izjavio da je Srbin i na zatvorskom listu je zapisana njegova srpska nacionalnost. Tako im se zamerio. On je pisao da je u okviru komunističke utopije sve moguće, pa i to da Crnogorci mogu biti i nešto drugo, a ne Srbi, a oni su došli na ideju da nikad nisu bili Srbi. Jedino smeta što u tim borbama za slobodu i vekovnom ropstvu pod Srbima nisu ispevali nijednu pesmu o borbi Crnogoraca sa Srbima, ali nije isključeno da je napišu... - rekao je Bećković.

Naš akademik je prokomentarisao i Milovu konstataciju da SPC u Crnoj Gori “čuva infrastrukturu velike Srbije”.

- On pričajuči o velikoj Srbiji, stvara veliku Albaniju. Boreći se protiv jedne koje nema niti je bilo, on se bori za jednu drugu koje formalno nema, ali je stvarno ima.

Šiptari udarili na ruski kapital u Crnoj Gori! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA