Najnovije

Nova predsednica Evropske komisije pisala Haradinaju: Evo šta mu je poručila!

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj napisao je danas da se oseća počastvovanim nakon što je dobio pismo zahvalnicu od nove predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen za čestitku koju je uputio zbog njenog izbora.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

U svom postu na Fejsbuku Haradinaj je ponovio stav da bi dijalog između Beograda i Prištine trebalo bezuslovno da se nastavi dok se u "postojećim granicama ne postigne dogovor o međusobnom priznavanju".

- Čast mi je što sam primio pismo predsednice Evropske unije Ursula fon der Lajen povodom moje čestitke za njen izbor na mesto predsednice EK. Kroz ovo pismo izabrani predsednik Evropske komisije potvrđuje da će Zapadni Balkan biti u fokus predsednika i da zajedno gradimo budućnost - napisao je Haradinaj.

- Kao što sam rekao u svojoj čestitki, imam potpuno poverenje da će Evropska unija pod njenim vođstvom vratiti Kosovo u pravilnu dinamiku evropskih integracija. Pozdravljamo stav gospođe fon der Lajen, da imamo zajedničku istoriju i budućnost i da smo spremni zajedno da prevaziđemo izazove - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da dijalog treba bezuslovno da se nastavi sve dok se ne postigne dogovor o međusobnom priznavanju u okviru postojećih granica.

- Naš stav je već jasan: dijalog između Kosova i Srbije trebalo bi da se bezuslovno nastavi sve dok se ne postigne dogovor o međusobnom priznavanju postojećih granica i verujem da će se Evropska unija razmotriti uzroke blokade dijaloga i intenzivirati napore, izbegavajući teme, poput razmene teritorija koje vode do destabilizacije našeg regiona - napisao je Haradinaj.

I nderuar të pranoj letër-falënderim nga presidentja e Bashkimit Europian, Ursula von der Leyen, për urimin tim në...

Posted by Ramush Haradinaj on Tuesday, August 13, 2019

Albanci neće da sprovedu odluku US i vrate zemlju manastiru Dečani! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA