Najnovije

PACOLI POLUDEO: Umislio da je Kosovo nezavisno, pa se usuđuje Kvinti da postavlja žestoke uslove za dijalog!

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova lažne države Kosovo Bedžet Pacoli komentarišući saopštenja zemalja Kvinte kaže da je zvanična Priština "spremna, kao i uvek za pregovore sa Srbijom, ali samo kao dve nezavisne države".

Bedžet Pacoli (Foto: Jutjub)

Pacoli je rekao da je spoljna politika Kosova uvek bila koordinisana i u skladu sa stavom strateških partnera, SAD, Nemačke, Francuske, Velike Britanije i Italije, i to od početka devedesetih godina.

- Naša državnost se zasniva na zapadnoj orijentaciji i pozdravljamo posvećenost svih zemalja Kvinte da normalizuju odnose između Kosova i Srbije, naveo je Pacoli.

On je naglasio da je Kosovo uvek bilo posvećeno nastavku dijaloga.

- Bili smo spremni da nastavimo razgovore, ali Srbija je svoju stolicu ostavila praznom i neprestano izazivala incidente i agresiju na Kosovu, napisao je na društvenoj mreži Bedžet Pacoli, posle zahteva država Kvinte za ponovno pokretanje dijaloga i ukidanje poreza na srpske proizvode.

Pacoli je rekao i da današnja izjava Marka Đurića još jednom dokazuje nespremnost Srbije da normalizuje odnose sa Kosovom.

Kako je naveo, Kosovo dve godine vodi nezapamćenu diplomatsku bitku sa Beogradom, dok je istovremeno, kaže, "prljava srpska diplomatija imala za cilj podrivanje državnosti Kosova u međunarodnom okruženju".

Pacoli tvrdi i da su takse koje je uvela Priština na robu iz centralne Srbije, "suvereni instrument Kosova kao reakcija na agresiju koju je izazvao Beograd, a da Srbija i dalje ne pokazuje volju da to prekine".

Spremni smo kao i uvek za dijalog, ali uslovi su jasni, kazao je Pacoli, ocenivši da je reč o odnosima "dve nezavisne i suverene države", čiji cilj je "obostrano priznavanje i uspostavljanje diplomatskih odnosa".

Bocan-Harčenko odbrusio Zapadu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA