Najnovije

RUSKI NOĆNI LOVAC ZVER MEĐU HELIKOPTERIMA: Moćni Mi-28NM napada dve mete u isto vreme (VIDEO)

Najnoviji ruski helikopter Mi-28NM dobio je sposobnost da napada dva cilja u isto vreme, izjavio je zamenik komandanta ruskog vazduhoplovstva, Sergej Dronov u interviju za "Krasnaя zvezda".

Mi 28 (Foto: RIA)

Intervju je od 12. avgusta, na dan koji Rusija proslavlja kao Dan vazduhoplovstva.

“Borbeni helikopter Mi-28NM odlikuje se mogućnošću korišćenja u složenim meteorološkim uslovima i mogućnošću napada na dva različita cilja istovremeno. Ova mogućnost je omogućena upotrebom modernog raketnog naoružanja po principu „ispali i zaboravi“, helikopter Mi-28NM poseduje i poboljšane funkcije uočavanja kopnenih i vazdušnih ciljeva “, rekao je Dronov.

Novi borbeni helikopter sa ovim mogućnostima će početi pristizati u ruske trupe do kraja ove godine.

Rusko ministarstvo odbrane dobilo je ranije dva helikoptera Mi-28NM za završetak državnih ispitivanja. Kako je rekao izvršni direktor ruskog proizvođača helikoptera Andrej Boginski na međunarodnom odbrambenom sajmu „Armija-2019“ koji je održan krajem juna, grupa od šest helikoptera Mi-28NM trebala bi stići u ruske vazduhoplovne snage 2020. godine.

Zamenik ruskog ministra obrane Aleksej Krivoručko je rekao na odbrambenom sajmu „Armija-2019“ da je Ministarstvo odbrane potpisalo ugovor sa Ruskom helikopterskom grupom o isporuci 98 helikoptera Mi-28NM.

Mi-28NM je modernizovana verzija helikoptera Mi-28N „Noćni lovac“. Pokreću ga motori Klimov VK-2500P-01/PS . Rad na novoj modifikaciji helikoptera počeo je 2009. godine. Mi-28NM će dobiti novi panoramski HUD, novi HMD na pilotskoj kacigi, radar N025E koji se montira iznad glavnog rotora koji omogućava pregled situacije od 360°, novi sistem upravljanja vatrom sa elementima veštačke inteligencije a moći će da koristi precizno naoružanje poput raketa Izdelije 305 čiji domet prema pretpostavkama iznosi 25 kilometara.

Helikopter je predviđen da napada oklop, izvršava misije izviđanja i  misije navođenja artiljerije i obeležavanja ciljeva.

Ameri dobili pretnju od najmoćnije alijanse na svetu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: logicno.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA