Najnovije

NIJE IH SRAM: NATO ljut na ruske pilote koji su pratili Šojgua!

Manevar ruskih pilota tokom incidenta iznad Baltika u kojem se lovac NATO-a približio grupi ruskih vojnih aviona, u kojoj se nalazio i ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, predstavnik NATO-a ocenio je kao nebezbedan.

Ratni avioni (Foto: pixabay. com)

„Nakon što je izvršena procena namera ruskih aviona, dva lovca F-18 su skrenula levo kako bi se odvojila od aviona koji su presreli“, citira Si-En-En predstavnika NATO-a.

„Malo pre toga, jedan od ruskih lovaca Su-27 je takođe skrenuo levo i umalo presekao putanju jednog od F-18 na nebezbedan način“, izjavio je sagovornik televizije.

„Zahvaljujući brzoj i profesionalnoj reakciji pilota jednog od F-18, izbegnuta je potencijalno opasna situacija za oba aviona“, naveo je on.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se incident dogodio kada je avion sa ministrom, u pratnji dva lovca Su-27 Baltičke flote Rusije, iz Kalinjingrada leteo u Moskvu. Avionu, u kojem se nalazio Sergej Šojgu, pokušao je da se približi F-18, ali su piloti ruskih lovaca oterali avion NATO-a, ne dozvoljavajući mu da se približi.

Ruske vazdušne snage satiru teroriste u Kabaniju! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA