Najnovije

NA KORAK DO UNIŠTENJA: Kašmir na putu nuklearnog konflikta!

Napetosti između Pakistana i Indije oko sporne teritorije Kašmira mogle bi izazvati nuklearni sukob, izjavio je pakistanski vojni portparol. Upozorenje dolazi nakon izveštaja o borbama duž linije kontrole.

Kašmir (Foto: Jutjub)

„Kašmir je definitivno tačka oko koje može izbiti nuklearni sukob“, rekao je u subotu general-major Asif Ghafur, glavni portparol Pakistanskih oružanih snaga.

On je dodao da su pakistanske oružane trupe spremne da odgovore u bilo kojem trenutku, opisujući tenzije kao dugoročnu borbu.

Ghafurova opaska dolazi samo nekoliko sati nakon izveštaja o još jednoj razmeni vatre duž linije kontrole. Kaže se da je indijski vojnik ubijen u okršaju, u onome što su indijski mediji nazvali kršenjem primirja bez povoda s pakistanske strane.

Ranije ove sedmice, Islamabad je objavio da su u prekograničnim borbama poginula tri pakistanska i pet indijskih vojnika. NJu Delhi je negirao da je bilo koji od njegovih vojnika ubijen u razmeni vatre.

Rasplamsavanje nasilja na teritoriji lokalne samouprave usledilo je nakon odluke Indije da opozove poseban status Kašmira, izazivajući zabrinutost da bi višedecenijski spor oko teritorije mogao eskalirati. Obe države i Indija i Pakistan poseduju nuklearno naoružanje..

Indijski ministar odbrane Rajnat Sing je izjavio kako je njegova zemlja i dalje posvećena svojoj politici da neće prva upotrebiti nuklearno naoružanje, ali upozorio je da bi “okolnosti” mogle potencijalno promeniti ovu poziciju.

Pročitajte OVDE kako kažnjavaju radnike koji ne dođu na Trampov govor.

Izvor: logicno. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA