Najnovije

SVET U ŠOKU! NIKO NE ZNA KAKO SU TO IZVELI: Izraelski F-35 leteo iznad Sirije a da ga niko nije detektovao!

Izraelski bombarder F-35 je navodno, neprimetno leteo iznad Sirije i Iraka tokom napada na bazu Hašad Al Šabija u pokrajini Salahedin prošlog meseca, preneo je ruski vazduhoplovni vebsajt Avia.Pro.

F-35 (Foto: pixabay. com)

Citirajući informacije koje su pružile iračke obaveštajne službe, Avia.Pro je izvestio da je glavni razlog što ih iračka i sirijska vazdušna odbrana nisu otkrili je zbog tehnoloških mogućnosti F-35, koji su im navodno omogućili maskiranje u američke ratne avione.

„Stručnjaci napominju da bi na ovaj način izraelska vojska mogla dobro da zbuni ruski i sirijski sistem protivvazdušne odbrane, S-400 i S-300, pružajući zaštitu vazdušnog prostora preko ATS-a. Međutim, važno je imati na umu da takve informacije ostaju bez komentara Ministarstva izraelske odbrane “, navodi Avia.Pro

"Štaviše, stručnjaci obraćaju pažnju na činjenicu da su nekoliko dana ranije izraelski mediji objavili da su ruski elektronski ratni sistemi sprečili izraelske F-35 da lete iznad Sirije, što ukazuje da su slični pokušaji već preduzeti", dodali su oni.

Izrael još uvek nije komentarisao navode da su njihovi ratni avioni bili odgovorni za bombardovanje baze Hašad Al Šabija u iračkoj Salahedinskoj vladi.

Međutim, od tada iračka vlada upozorava da će njena vojska oboriti bilo koju neovlašćenu letelicu koja uđe u njihov vazdušni prostor.

Vojska krenula pravo na Kan Šejkun! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA