Najnovije

"DELIJE" U TRANSU! Zvezdi u leđa gleda Partizan na UEFA rang listi! Ono što je čeka od 2020. godine raspametiće navijače!

Crveno-belima je iz petogodišnjeg obračuna ispala sezona 2014/15, a dopisana su joj 2,50 boda osvojena iz utakmica protiv Suduve i Helsinkija. Za svaku pobedu po bod (Suduva i Helsinki kod kuće) i za remi pola boda (Suduva u gostima). Bilo bi još bolje da nije bilo poraza u Finskoj ili da je Suduva pobeđena u oba meča.

Delije (Foto: Jutjub)

Ipak, Zvezda je trenutno na 70. mestu na rang listi, a uspela je da pretekne ne samo večitog rivala nego i Milan, Seltu, Fiorentinu, Spartak iz Moskve...

Srpski šampion ima sjajnu šansu za ozbiljan napredak, jer svaki dobar rezultat znači ogroman skok na lestvici. Recimo, ponovljen učinak iz prethodne sezone ili one pre nje, značio bi dolazak nadomak TOP 50. A to znači praktično siguran povlašćen status sve do plej-ofa za Ligu šampiona i Ligu Evrope 2020. godine. Takođe, Zvezda idućeg leta gubi samo 0,25 (sezona kada je Kairat izbacio Beograđane), i 2021. ostaje bez samo 1,50 bodova. Ova i dve naredne sezone su izuzetno bitne za crveno-bele.   

Što se tiče Partizana, osvojio je manje bodova od Zvezde, po bod za dve pobede protiv Konahsa), a iz sezone 2014/15. ostao je bez 2,00, tako da je praktično na istom učinku kao pred start sezone. Odigrao je i dva meča manje od crveno-belih, pa je trenutno 75. na rang listi. 

Čukarički je zaradio 2,50 boda (dve pobede i remi), dok je Radnički razočarao - tek 0,50 za onaj jedan remi kod kuće sa Florom. I dok su  Nišlije pokvarile šansu da na rang listi nacionalnih šampionata rapidno napredujemo Zvezda i Partizan imaju priliku to da nadoknade. Trenutni učinak Srbije je šest pobeda, tri remija i tri poraza (sva četiri kluba zajedno), što kada se sabere i podeli sa brojem učesnika daje 1,875 bodova. 

Srbija je na 18. poziciji, nije daleko od željenog 15. mesta i dva mesta u Ligi šampiona (koliko će naredne sezone imati Hrvati). Ali, postoji ono ali! Trenutno tu na 15. poziciji Kiprani koji nam beže nešto manje od 3,00 boda, međutim nije to tako malo kao što izgleda.

Naime, nama su ostala samo još dva kluba u igri, a svakoj zemlji ispred nas tri ili više. Istina, bodovi se dele na broj učesnika, međutim šanse su vam svakako veće sa više klubova. Naravno, ukoliko bi i Crvena zvezda i Partizan uspeli da se dokopaju grupnih faza, pa i tamo briljiraju, narednog leta bismo možda mogli na mnogo ozbiljnijim temeljima da se bavimo i ovakvim temama.  

Poznato kada bi Ognjen Kuzmić mogao ponovo da igra košarku! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA