Najnovije

CIA ZATAŠKALA MASAKR NAD SRBIMA U "NIŠ EKSPRESU"! Bivši oficir Kfora, ima dokaze strašnog zločina

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) planski je sabotirala istragu terorističkog napada na autobus "Niš ekspresa" 2001. godine i oslobodila iz baze "Bondstil" Florima Ejupija, glavnoosumnjičenog za monstruozni napad u kome je ubijeno 12, a teško ranjeno 43 srpskih civila! Sve to urađeno je po nalogu tadašnje administracije u Vašingtonu.

Zločin u Livadicama (Foto: Jutjub)

Ovo tvrdi Kristijan Kaš, bivši oficir Kfora, koji kaže da je potvrdu svih informacija dobio i od glavnog istražitelja UNMIK policije DŽoa Mekalistera u mejlu koji mu je ovaj poslao u maju 2013. godine. Prema Mekalisterovim navodima iz mejla, američka vojska je isključila UNMIK iz istrage napada na autobus, izbrisala je i uništila sve tragove, oslobodila Ejupija iz "Bondstila" i prekinula potragu na terenu!

Znali su za napad

Mekalister u mejlu, koji ekskluzivno objavljujemo, navodi da je obaveštajni tim UN u Prištini unapred znao da se sprema napad na autobus "Niš ekspresa"!

"Za napad na autobus unapred se znalo. Zbog toga je konvoj bio zaštićen. Ispred konvoja je stigao britanski tim, koji je pretraživao rutu, ali pre nego što su završili, obavešteni su da se konvoj kreće. Pokušali su da ga zaustave, ali je već krenuo i svi znamo šta se dogodilo. Mestom zločina upravljala je vojska, a zbog političkog pritiska i ljudi koji ne poznaju mesto zločina loše se postupalo... Posle napada zatrpali su mesto eksplozije u roku od 48 sati, što je suludo, što zna svaki dobar policajac, jer tako su uništeni važni tragovi. Tako smo verovatno izgubili puno dobrih dokaza", piše Mekalister, dodajući i da je "obaveštajni tim" preko Kfora uhapsio sve osumnjičene i zadržao ih.

"Oni su ispitivani u 'vojnom stilu' više od 12 sati pre nego što su ih predali nama, koji smo imali prvenstvo u istrazi. Dok smo planirali strategiju za razgovor, osumnjičeni su iznenada premešteni u 'Bondstil', navodno iz bezbednosnih razloga, koji nikad nisu objašnjeni. Tokom naše prve posete "Bondstilu" uskraćen nam je pristup zatvoru i zatvorenicima bez razloga", navodi Mekalister.

Prema njegovim rečima, tada je Ejupi "pobegao" iz zatvora tako što mu je žena navodno donela tortu ili pitu u kojoj je bio sekač za žice.
"Florim je, obučen u jarkonarandžasti kombinezon, uspeo navodno da nađe jedinu 'slepu tačku' na liniji ograde koju stražari nisu mogli da vide. Uspeo je da izađe iz prilično velike baze, gde je zatvor bio gotovo u sredini, a da ga nisu otkrili. I na kraju svega, kad smo ušli u 'Bondstil', rečeno nam je da je celo osoblje straže 'prebačeno' nazad kući zbog nesposobnosti. Možete misliti kako smo se osećali. Florim je bio jedini za koga smo imali direktne dokaze. NJegov DNK nalazio se na opušku cigarete nađenom na mestu zločina. Bilo je puno teorija o tome i naravno da je to povezano sa CIA i sa tim da je on bio doušnik. Nikad nisam dobio potvrdu, ali Britanci i Nemci iz obaveštajne ekipe su posle toga bili vrlo sumnjičavi prema američkoj strani. Slučaj je utihnuo nakon Florimovog bekstva. Niko nije radio na tome, nikoga nije bilo briga osim mene", piše Mekalister u mejlu.

"Duboka država"

Sam Kristijan Kaš, bivši oficir Kfora, potvrđuje autentičnost Mekalisterovog mejla i kaže da nema nikakve sumnje da je CIA oslobodila teroristu Florima Ejupija.

- Naravno, CIA ništa ne radi bez naloga američke vlade, odnosno Vašingtona. Koji interes su Amerikanci imali da oslobode Ejupija ne znam, ali CIA uvek radi ono što američka vlada i "duboka država" hoće. Američka spoljna politika je antisrpska i ovo je stvarno prljava igra od strane Amerikanaca - zaključuje Kaš.

Otrčala sa svojim koljačem u Siriju, a sad se pita zašto je u kućnom pritvoru! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Dritan je balista i sledbenik Prizrenske lige | Slavko Nikić

Knjigu Aleksandra Dugina “Četvrta politička teorija” možete poručiti OVDE.

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube