Najnovije

DODIK ŽESTOKO PROTIV NAJAVLJENE PROSLAVE: Biću deo onih koji će fizički sprečiti da se to desi!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će sutra u Banjaluci održati sastanak s političkim predstavnicima Srba u Livanjskom i Unsko-sanskom kantonu, a da su na dnevnom redu dve tačke.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

– Prva je namera HDZ BiH da organizuje obeležavanje oslobađanja Drvara, čemu se protivim. Ja ću tamo biti i biću deo onih koji će fizički sprečiti da se to desi. Druga tačka je u vezi s migrantima. Spreman sam da saslušam te ljude i razumem njihov strah. Postoji neka namera da se migranti smeste na prostore koji su ranije pripadali Srbima. Što se tiče Republike Srpske, poznat je naš stav da na svojoj teritoriji ne želimo migrantske centre – poručio je Dodik.

Podsetimo, načelnik drvarske opštine Dušica Runić pozvala je Kantonalni odbor HDZ u Livnu da odustane od najavljene proslave oslobađanja Drvara, ističući da je to uznemirilo Drvarčane i ostale Srbe u Livanjskom kantonu.

– Najavljeni događaja nikom neće doneti dobro, ni Srbima starosediocima, niti Hrvatima koji su se nakon 1995. godine doselili u Drvar – rekla je Runićeva.

Na izbornoj skupštini Kantonalnog odbora HDZ BiH Livno usvojena je inicijativa za obeležavanje 24 godine od “oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara”, uz predlog da obeležavanje bude uz vojne počasti i u prisustvu visokih zvaničnika, a centralna proslava najavljena je za 13. septembar u Drvaru.

Dodik poručio da je NATO neprihvatljiv za Srbe! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA