Najnovije

ERDOGAN SRUŠIO ZADNJE SNOVE TERORISTA U SIRIJI: Ovaj potez turske vojske jasna poruka da je SAA pobednik (MAPA/VIDEO)

Ankara je po svemu sudeći otpisala Kan Šejkun i ostala teroristička uporišta na jugu Idliba koja su trenutno pod napadom Sirijske arapske armije. Turska vojska već je počela sa postavljanjem nove osmatračke baze severno od Kan Šejkuna najavljujući da će upravo tu biti nova linija razgraničenja SAA i terorista.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Predhodno je turski konvoj pokušao da se probije do terorističkog uporišta ali ih je zastavila sirijska avijacija. Nakon toga SAA je prsekla auto-put Hama- Idlib i time onemogućila Turske da se probiju ka južnim naseljima i probaju da stvoje tamopn zonu i zaštite teroriste.

Predhodna turska baza nalazila se kod Moreka, ali je nakon uspeha SAA severozapadno od Kan Šejkuna započelo povlačenje terorista kako ne bi bili opkoljeni pa je tuska pozicija u Moreku izgubila svaki smisao.

Iako SAA još uvek nije zatvorila prolaz i opkolila teroriste, turska odluka da se stacioniraju severno od Kan Šejkuna pokazuje da Turci nemaju ni trunke nade da će se njima bliske terorističke grupe održati južno od te pozicije.

O borbama za Kan Šejkun čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA