Najnovije

EVO ZAŠTO KOŠTA DEVET MILIONA DOLARA PO KILOMETRU: Biciklistička staza kriva za astronomsku cenu auto-puta!? Ma, da li je moguće?

Putevi Srbije, preduzeće odgovorno za deonicu auto-puta od Novog Beograda do Surčina koja će se graditi po ceni od 70,5 miliona dolara za 7,9 kilometara, reagovalo je na činjenicu da autoputevi u ravničarskim krajevima po pravilu koštaju do dva miliona evra po kilometru, a ovaj će koštati čak devet miliona.

Auto-put Obrenovac - LJig (Foto: Jutjub)

U Putevima ovu cenu brane nizom argumenata, među kojima dominira to što će se uz auto-put graditi biciklističke i pešačke staze i što mora da se pazi na nivo buke.

“Ne ulazeći u razloge i namere onih koji u medijima komentarišu vrednost radova bez upoznavanja sa detaljima projekata, smatramo da je zbog građana Srbije važno da javnost bude informisana o svim činjenicama koje su uticale na ugovorenu vrednost radova, kako ne bi bili meta neargumentovanih komentara bivših ministara, kao i raznih „stručnjaka“ koji iza sebe nemaju ni kilometar izgrađenog puta“, tvrde u Putevima.

„Dužina deonice je 7,9 kilometara i proteže se od Vojvođanske ulice na Novom Beogradu, gde je planiran kružni tok, pa sve do buduće petlje „Surčin“. Predmetna deonica je specifična između ostalog i po tome što za razliku od dosadašnjih projekata na izgradnji auto-puteva, prolazi kroz naseljeno, gradsko područje, što za posledicu ima specifične zahteve u pogledu tehnologije izvođenja radova:

– Predviđa se i izgradnja biciklističkih i pešačkih staza duž iste što za rezultat ima širi profil (trup) čitavog auto-puta i značajno veće količine radova. Planirane su pešačke i biciklističke staze sa obe strane ove saobraćajnice, širine dva metra i 2,2 metra. Imajući to u vidu, širina normalnog poprečnog profila ove deonice ide čak do 47,2 metra. Takođe, s obzirom da je sam auto-put širi, to zahteva i da buduće konstrukcije za ukrštanje ove saobraćajnice sa lokalnim putevima (mostovi, nadvožnjaci i podvožnjaci) budu veće nego što je to uobičajen slučaj. Projekat podrazumeva izgradnju ukupno pet mostovskih konstrukcija i jedan nadvožnjak, a pored toga ukrštanja sa lokalnim saobraćajnicama biće ostvarena i preko četiri površinske i jedne denivelisane raskrsnice (petlje);

– Projekat predviđa ugradnju velikih količina građevinskih materijala za izgradnju saobraćajnice, naročito peska i kamenog agregata, usled šireg profila nego kod standardnog autoputa, što uzimajući u obzir „gradsku“ lokaciju deonice i kratak rok izgradnje, zahteva veće troškove usled potrebe da se angažuje veći broj vozila i opreme na dužim transportnim rastojanjima.

– Pomenuta ukrštanja sa lokalnim saobraćajnicama će, uzimajući u obzir dužinu deonice, biti na relativno kratkim rastojanjima. S tim u vezi, izgradnja navedenih konstrukcija i objekata na kraćim rastojanjima zahteva primenu specifičnih tehnologija za izvođenje radova i rezultira značajnim povećanjem troškova izgradnje;

– S obzirom da budući radovi zalaze u zone stanovanja, moraju se odvijati u strogo kontrolisanim uslovima uz primenu kompleksnih mera kako bi se u što većoj meri ograničili i/ili eliminisali negativni uticaji na stanovništvo (negativni uticaji na životnu sredinu, buka i dr.) što rezultira značajnim povećanjem troškova. Takođe, s obzirom da deonica prolazi i zaštićenom zonom vodoizvorišta, odvodnjavanje saobraćajnica je planirano u sistemu kišne kanalizacije gde se kišne vode preko planiranih retenzija skupljaju, na tim mestima prečišćavaju i takve prečišćene vode ispuštaju u kanale, što značajno utiče na povećanje troškova izgradnje;

– Predmetna deonica autoputa podrazumeva specifične zahteve i mere za tehnologiju odvijanja saobraćaja u toku izvođenja građevinskih radova, kako bi se u što je moguće manjoj meri umanjio negativan uticaj radova na stanovništvo.

Napominjemo i da je u budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, koji je rađen u poslednjem kvartalu 2018. godine, bilo planirano kreditno zaduženje za ovaj projekat kod kineskih banaka u visini od 85 odsto vrednosti projekta, odnosno u iznosu od 60 miliona dolara, a 100 odsto vrednosti projekta od 70,5 miliona dolara odgovara ugovorenoj vrednosti radova.“, zaključuju u Putevima Srbije.

Pročitajte OVDE šta je saradnik Atlantskog saveta rekao o dogovoru Aleksandra Vučića i SAD u vezi pitanja rešavanja problema na KiM.

Izvor: Danas

Bonus video

Kovid 19 je specijalna operacija protiv čovečanstva! Slobodan Reljić

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube