Najnovije

SRBIJA U NEVERICI: Ovo je navodno poslednji snimak Slobodana Miloševića uoči izručenja u Hag! (VIDEO)

Novinar Stefan Cvetković na svom Fejsbuk profilu objavio je snimak u kome se vidi nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević, navodno, pre samog transfera iz Tuzle (BiH) u Hag 2001. godine.

Slobodan Milošević (Foto: Fejsbuk Video Printskrin)

U jednom trenutku on ustaje i sa policajcem stoji nasparam nepoznate osobe, a onda na kratko seda, pa nastavlja da hoda po prostoriji. Sa Miloševićem i policajcem nalazi se još jedna uniformisana osoba.

Na snimku se vidi i kako Milošević razgovara i sa drugim osobama koje su sa njim u prostoriji, pa u jednom trenutku uzima i cigaretu. Nakon toga na snimku se vide ukupno tri uniformisana lica i policajac sa početka videa.

Snimak pred izručenje Slobodana Milošević iz Bosne i Hercegovine za Holandiju 2001

Posted by Stefan Cvetkovic on Thursday, August 22, 2019

Prema podacima dostupnim srpskoj javnosti, oko 19 časova, 28. juna 2001. godine započelo je Miloševićevo privođenje u Hag.

On je stigao u beogradsko naselje Banjica, praćen samo jednim mercedesom, gde su ga čekala tri helikoptera i Kevin Kurtis, istražilac Međunarodnog tribunala.

Fotografije hapšenja Slobodana Miloševića 1. aprila 2001. Kevin Curtis čita prava uhapšenom. Ovim činom Milošević je formalno uhapšen u ime Tribunala.

Posted by Stefan Cvetkovic on Thursday, August 22, 2019

Put iz beogradskog naselja Banjica, vodio je u Bosnu, odnosno Tuzlu. U Tuzli, u kampu "Eagle" ga je sačekao poručnik Endi Milani, narednik "Delta force" odreda.

Samo jedan vojnik bio je zadužen za snimanje, a Milošević je, navodno, sa njim razgovarao o tome kako je najbolje namestiti kameru, koji kadar i kako se koristi zum i bio sasvim miran.

Šiptari za lobiranje daju krvave milione!Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA