Najnovije

Priča o prinudnim brakovima i zločinima iz "časti" koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

"Na korak do sna" je priča o strašnim sudbinama, ali i nadi da se možda nešto promeni. Knjiga dolazi iz Vulkan izdavaštva.

Foto-Vulkan

Kroz zastrašujuće, fascinantne i neverovatne prevrate, DŽasvinder Sangera iznosi jedinstvenu priču koja nas stavlja pred izazov i pušta nas u svet gde su patnja i zlostavljanje mnogih izazov za hrabrost nekolicine. Ona je sada u prvim borbenim redovima, kako bi spasla žene od nasilja u ime časti i ugovorenih brakova, zbog kojih je i njena mladost bila uništena. Otkriva priče mladih žena poput Fozije, koja je imala samo petnaest godina kada je njena porodica htela da je prisili na brak; Šazije, koju su sopstveni roditelji odveli u Pakistan da je udaju za čoveka kojeg nikad nije upoznala; i Banaz, koju je rođena porodica ubila nakon što je pobegla od bračnog nasilja.

Knjigu posvećujem svim onim hrabrim ženama koje su bile žrtve i koje su preživele prinudne brakove i zločine iz časti, ali, nažalost, i onima koje su izgubile život u tim užasnim zločinima. Svima koji neumorno rade na tome da unesu promenu – znajte da niste sami. - DŽasvinder Sangera

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA