Najnovije

SADA SU NAJJAČI NA NEBU: Rusko vazduhoplovstvo ponovo iznenađuje! Počela masovna proizvodnja lovca 4++ generacije!

Serijska proizvodnja novog lovca 4++ generacije Mig-35 je već započela, rekao je generalni direktor RSK „MiG“ Ilja Tarasenko. Kombinacija povoljne cene i izuzetnih tehničko-taktičkih karakteristika zainteresovale potencijale kupce iz velikog broja zemalja.

Ruski lovac 4++ generacije Mig-35 (Foto: jutjub)

„Mi se nadamo da ćemo u skorije vreme potpisati novu ugovor za isporuku nekoliko desetina dodatnih letelica MiG-35. U svakom slučaju njihov broj zavisi od potrebe naših naručilaca“ – to su reči prvog čoveka vazdihoplovne kompanije „MiG“.

On je dodao da su za nabavku borbenog aviona MiG-35 zainteresovane zemlje iz Jugoistočne Azije i Bliskog istoka.Nedavno je saopšteno da je za MiG-35 zainteresovana i Turska.

Vazdušno-kosmička vojska (VKS) ruske armije je dobila prve primerke aviona MiG-35 početkom juna ove godine. Očekuje se da do kraja 2019.godine VKS dobije još četiri ove letelice.

Najnoviji proizvod kompanije “MiG” predstavlja višenamenski lovački avion 4++ generacije. Rezultat je duboke, sveobuhvatne modernizacije borbenih aparata MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Prevashodno je namenjen za ostvarivanje apsolutne vazdušne prevlasti na malim i srednjim razdaljinama (taktički lovac). Pored primarne lovačke uloge, ovaj avion je osposobljen i da izvodi veoma precizne napade po zemaljskim i pomorskim snagama neprijatelja, pa se može svrstati i u kategoriju lovca-bombardera.

Inovativnim konstruktorskim rešenjima, znatno je uvećana borbena nosivost ubojnog tereta, a integracijom jačih a istovremeno ekonomičnijih motora i dodatnog prostora za gorivo, uvećan je njegov operativni borbeni radijus.

Pretpostavka je da će u narednoj deceniji ovaj avion u većem broju ući u ruske vazduhoplovne jedinice (VKS). Obim nabavke neće zaostajati za avionima oznake „Suhoj“. Prema različitim procenama, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je spremno da koncernu „MiG“ ponudi ugovor o nabavci između 70-80 aviona MiG-35. Ugovor bi trebao da se realizuje  do kraja 2027.godine. Ruska vazduhoplovna industrija očekuje da ovaj avion napravi odličan rezultat i kada je u pitanju izvoz.

Ko stvara savez za odbranu hrišćanske Evrope, saznajte OVDE.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA