Najnovije

OD NJEGA JE SVE POČELO: Pogledajte retke snimke spektakularnog Su-47 "berkuta", lovca sa obrnutim krilima! (VIDEO)

Jedno od glavnih iznenađenja avio-salona „MAKS 2019“ je Su-47 „berkut“ i retka je mogućnost fotografisati taj avion, piše za magazin „The Aviationist" ekspert za avijaciju Tom Demerli.

Berkut (Foto: Jutjub)

Eksperimentalni lovac sa obrnuto okrenutim krilima poslednji put je viđen još 2007. godine. Kako navodi kolumnista, sada je jedan od najboljih radova ruskih konstruktora ponovo predstavljen.

„Predstavljeni lovac Su-47 bio je prijatno iznenađenje za oko 20 fotografa koji su se juče nalazili u tome delu izložbe, pored zida aerodroma Žukovski“, rekao je autor.

Prema Demerlijevim rečima, u početku je bilo teško identifikovati taj avion, jer se nalazio iza traktora i vozila za pratnju. Međutim, kada se približio stručnjaci za avijaciju su odmah shvatili da imaju mogućnost da vide nešto posebno.

Su-47 „berkut“ je prvi put poleteo u septembru 1997. godine. Tada je napravljen jedinstven primerak tog perspektivnog palubnog lovca. On je bio predviđen za testiranje naprednih tehnologija. Najveća specifičnost „berkuta“ su bila obrnuto okrenuta krila. Druge dve specifičnosti nisu bile tako primetne, ali su bile vrlo značajne za to vreme — digitalni sistem upravljanja na bazi električnog pogona i kompozitni materijali korišćeni u izradi trupa aviona. Upravo je Su-47 postao baza za izradu sadašnjih letelica pete generacije Su-57.

Serijska proizvodnja novog lovca 4++ generacije Mig-35 je već započela, rekao je generalni direktor RSK „MiG“ Ilja Tarasenko. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA