Najnovije

HOĆE LI NAJZAD BITI PRAVDE ZA SRBE! Palma zaprepastio sve svojom izjavom: Formira se specijalni sud za zločine u "Oluji"?

Dok se Ante Gotovina i Ramuš Haradinaj ne budu našli u ćeliji Haškog tribunala i ne odgovaraju za najteže ratne zločine i etničko čišćenje, međunarodno pravo ne postoji, ocenio je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma povodom 24. godišnjice Oluje.

Dragan Marković Palma (Foto: jutjub)

"Gotovina i Haradinaj nisu u zatvoru zato, jer su ih oslobodile sudije čije su zemlje sponzorisale i "Oluju" i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji", rekao je Marković u saopštenju.

On smatra da pored Specijalnog suda za ratne zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji, treba da se formira i Specijalni sud za, kako je rekao, najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata i ratne zločine počinjene nad Srbima, u i posle akcije Oluja.

"Da tragična ironija bude još veća, hrvatsko pravosuđe je do sada donelo dve presude za zločine u "Oluji" i to u jednoj je osuđen etnički Albanac, a u drugoj etnički Srbin. Nijedan Hrvat", ističe Marković.

"Tuđman, koji je naredio Oluju rečima da "Srbima treba naneti takve udarce da nestanu sa ovih prostora", Gotovina koji je komandovao i njihovi podanici su Hrvati. Oni su izvršili ubistva u Oluji, naveo je Marković.

On ističe da je do sada popisano 1869 ubijenih Srba, dok se 745 još vode kao nestali. Od broja ubijenih 1220 su civili, što je 65 posto, a ukupno u celom građanskom ratu u Hrvatskoj je ubijeno 38 posto civila.

"Proterano je sve što je srpsko i zapaljeno je sve što je srpsko. I sve te žrtve tokom Oluje Hrvati vode žrtve "domovinskog rata", kaže Marković.

On smatra da oslobađajućom presudom Gotovini i Markaču, Haški tribunal je sahranio međunarodno pravo i opravdao sve naredne terorističke akcije.

"Time je opravdao i Al Kaidu i Islamsku državu. Jel ako možete da pobijete 2500 ljudi i proterate sve i zapalite im i uništite sve, a da za to niko ne odgovara, onda je to znak svima da sve to isto mogu da rade nekažnjeno. Američki sudija Teodor Meron koji je bio predsednik suda u Hagu, rukovodio je akcijom oslobađanja Gotovine, koja je dovela do preglasavanja od 3:2 i konačnog oslobađanja komandanata Oluje", ukazuje Marković.

On je zaključio da ako "Oluja" prođe nekažnjeno i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji, "onda je sve na svetu i svima dozvoljeno".

Zbog čega se za Hrvatsku nije završila “Oluja”, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA