Najnovije

I BRITANCI SU UKAPIRALI! "OLUJU", TO NAJVEĆE ETNIČKO ČIŠĆENJE SU ISPLANIRALI AMERIKANCI: Čuveni analitičar iz Londona uz Srbe!

Čuveni britanski analitičar grčkog porekla, autor političkih emisija, TV komentator i dobar poznavalac dešavanja u Rusiji i bivšem Sovjetskom savezu, bivšoj Jugoslaviji, Siriji, Markus Papadopulos napisao je na Tviteru da je "Oluja" dokaz da poraz nacizma nije označio kraj etničkog čišćenja u Evropi.

"Oluja" (Foto: Jutjub)

- Danas se sećam najvećeg čina etničkog čišćenja u jugoslovenskim građanskim ratovima: Operacija "Oluja", hrvatska ofanziva koju su isplanirale SAD i koja je proterala oko 300.000 Srba iz Hrvatske. Poraz nacizma nije označio kraj etničkog čišćenja u Evropi - napisao je on.  

Svi Srbi danas obležavaju jedan od najbolnijih i najtužnijih dana u našoj istoriji, godišnjicu zločinačke oružane akcije "Oluja". Na današnji dan pre 24 godine hrvatski bojovnici su počeli napad čija su meta gotovo isključivo bili civili, a koji je rezultirao proterivanjem 280.000 Srba iz Like, Banije, Korduna i sa severa Dalmacije.

Centralna svečanost obeležavanja godišnjice stradanja i progona Srba u akciji "Oluja" biće održana večeras u 19 časova na platou ispred manastira Krušedol na Fruškoj gori.

Pročitajte OVDE šta je najgore danas posle 24 godine od “Oluje”.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA